Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής Κ. Μακεδονίας με τον Γ. Δραγασάκη

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής Κ. Μακεδονίας με τον Γ. Δραγασάκη /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Κρίσιμη συνάντηση στην Αθήνα θα έχουν σήμερα στις 16:00 μ.μ. μέλη της Συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας και όσοι αγρότες συντάσσονται με αυτήν, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τα στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Την ίδια στιγμή οι αγροτοκτηνοτρόφοι παραμένουν σταθεροί στα μπλόκα που έχουν στήσει.

Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο 548ο χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου - Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης – Ειδομένης.

Κλειστή από αγρότες είναι και η Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής και στα δύο ρεύματα στο ύψος του κόμβου “πράσινα φανάρια”, στη διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο. Η κυκλοφορία διεξάγεται με εκτροπή της κυκλοφορίας από το ΙΚΕΑ και τη διασταύρωση του καζίνο.

Την πρόθεσή τους να αποκλείσουν για δύο ώρες την Εγνατία Οδό στο ύψος του Δερβενίου έχουν εκφράσει αγροτοκτηνοτρόφοι που έχουν παρατάξει στο ομόνυμο μπλόκο τα τρακτέρ τους.

Με τη φράση "διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που μιλούσαν για μειωμένη συμμετοχή στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα", ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας, επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "καταγράφηκε μεγάλη μερίδα της Βόρειας Ελλάδας που έδωσε ηχηρό παρών".

Ο κ. Μόσχος τόνισε πως "θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχουν συνάδελφοί μας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τα στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σε γενικές συνελεύσεις μας στη συνέχεια θα καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας σε επίπεδο κινητοποιήσεων".

Ο ίδιος δε, ευχήθηκε "καλή επιτυχία" στην αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας και τους απηύθυνε κάλεσμα ώστε "όλοι μαζί στη συνέχεια, να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, για τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τη μικρομεσαία αγροτική τάξη".

Σύμφωνα με τον κ. Μόσχο, στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, συμμετείχαν παραγωγοί από όλη τη χώρα μεν και από τη Βόρεια Ελλάδα πιο συγκεκριμένα: το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Μακεδονίας, Ημαθία, Κατερίνη, Νάουσα, Καστοριά, Κοζάνη, Αμύνταιο, Μάλγαρα, Κύμινα, Έβρο, Φάρσαλα και Βόλο.

"Παραμένουμε στα μπλόκα που έχουμε στήσει και συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς εφοριών και τραπεζικών καταστημάτων, επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης, Γιώργος Χαρισόπουλος, προσθέτοντας ότι "το τι μέλλει γενέσθαι ακριβώς, θα καθοριστεί σε γενική συνέλευση στο μπλόκο". Τονίζεται ότι το μπλόκο στην αεροφέγυρα Κατερίνης στήθηκε στις 28/1 από αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Μόσχο, "συνολικά 68 λεωφορεία έφτασαν στην Αθήνα απ' όλη την Ελλάδα για συμμετοχή στο παναγροτικό συλλαλητήριο. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]