Συγκέντρωση κατοίκων του Μενιδίου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατευθύνονται με λεωφορεία οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο δημαρχείο του Μενιδίου, διαμαρτυρόμενοι για την παραβατικότητα στην περιοχή τους. «Δεν έχει κανονιστεί κάποια συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» δήλωσε ο δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός, ωστόσο η σημερινή κινητοποίηση «είναι μια συνέχεια της πίεσης που ασκείται από τους συμπολίτες μας κι εμάς, την ενιαία δημοτική αρχή, προκειμένου η πολιτεία να σκύψει στο πρόβλημά μας».

Επιπλέον ο κ. Κασσαβός υπογράμμισε ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι αυτό που θα πρέπει να αναλάβει αυτό το έργο. «Έχουμε μια αγωνία που κορυφώθηκε μετά το θάνατο του αδικοχαμένου μαθητή και προσδοκούμε ότι η πολιτεία θα κάνει το καθήκον της».

Με την προσδοκία ότι η πολιτεία θα λύσει τα ζητήματα ώστε «να παταχθεί η εγκληματικότητα και να αποκατασταθεί το αίσθημα της ασφάλειας στην περιοχή, οι συμπολίτες μου κι εγώ διαδηλώνουμε ειρηνικά, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας και περιμένοντας να αποκατασταθεί αυτή η αδικία». Τον συμβολισμό της σημερινής κινητοποίησης επισήμανε ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Στάθης Τοπαλίδης. Ο κ. Τοπαλίδης τόνισε ότι «θα συνεχιστούν οι αγώνες κατά των ναρκωτικών στην περιοχή».

Καταλήγοντας, ο αντιδήμαρχος Αχαρνών υποστήριξε ότι «το ποτήρι ξεχείλισε με τον θάνατο του 11χρονου μαθητή». «Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος» τόνισε, ενώ διευκρίνισε ότι «δεν έχουν καμία σχέση με τα επεισόδια που έχουν συμβεί. Οι διαμαρτυρίες κι οι κινητοποιήσεις είναι οι μοναδικές ευκαιρίες που έχουν για να κερδηθεί η μάχη με τα ναρκωτικά».

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση εργατικών σωματείων και φορέων στην πλατεία Καράβου, ενώ αύριο κάτοικοι της περιοχής και δημοτικές αρχές καλούν σε νέα συγκέντρωση το απόγευμα, στην ίδια πλατεία. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]