Δωρεάν σπιρομετρήσεις από το Ν.Π. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου), το Μορφωτικό Πολιτιστικό Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» σε συνεργασία με Εταιρείας Μελέτης Πνευμονοπαθειών και Επαγγελματικών Παθήσεων Θώρακος (ΕΜΠΕΠΘ), θα πραγματοποιήσει δωρεάν σπιρομετρήσεις σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου.

• Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 η εξέταση θα γίνει στη Γαλάτιστα (Δημοτικό Κατάστημα) στις 9:30 και στην Παλαιόχωρα (ΚΑΠΗ) στις 11:30.
• Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 η εξέταση θα γίνει στην Όλυνθο, στις 9:30 και στις Καλύβες στις 11:30.
• Την Πέμπτη 6 Απριλίου2017 η εξέταση θα γίνει στα Βράσταμα στις 9:00, στην Ορμύλια στις 10:30 και στη Μεταμόρφωση στις 12:00
• Τέλος την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 δωρεάν σπιρομέτρηση θα γίνει στο ΚΑΠΗ Πολυγύρου στις 9.30 και στο ΚΑΠΗ Ταξιάρχη στις 11.30

Η σπιρομέτρηση είναι μία απλή αλλά βασική εξέταση στα πλαίσια ελέγχου της αναπνευστικής λειτουργίας. Είναι πολύτιμη τόσο στη διάγνωση όσο και στην παρακολούθηση διαφόρων παθήσεων των πνευμόνων όπως του βρογχικού άσθματος και της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας. Πρόκειται για μια απλή και σύντομη διαδικασία. Η εξέταση γίνεται δωρεάν και η πρόσκληση απευθύνεται κυρίως σε άτομα άνω των 40 ετών.

Η πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης», Ιφιγένεια Κυριάκου, δήλωσε:
«Είναι μια προσπάθεια για την βοήθεια των κατοίκων στο θέμα της υγείας, αφού πλέον ο κόσμος αδυνατεί να κάνει ακόμα και τις βασικές εξετάσεις. Αυτή θα συνεχιστεί και με άλλες εξετάσεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και σε άλλες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου». Παράλληλα τόνισε τη μεγάλη αξία της πρόληψης και της διενέργειας προληπτικών εξετάσεων που βοηθούν στην βελτίωση της υγείας των πολιτών ενώ σημείωσε ότι είναι αναγκαία η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επιστημονικούς φορείς έτσι ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα και να ενημερωθεί ο κόσμος για την αξία της πρόληψης.