Νέα Προποντίδα: Στο εδώλιο ο νυν και ο προηγούμενος δήμαρχος


Τον δρόμο του ακροατηρίου παίρνει υπόθεση διαγραφής βεβαιωμένων τελών ύψους 220.000 ευρώ, που βάρυναν το 2006 οκτακόσιους περίπου κατοίκους του Καποδιστριακού Δήμου Μουδανιών.

HVGIF NEA

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσιεύτηκε, παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, τον τότε δήμαρχο και δέκα δημοτικούς συμβούλους της ίδιας περιόδου. Οι τελευταίοι, ανάμεσά τους και ο σημερινός δήμαρχος του Καλλικρατικού (πλέον) Δήμου Νέας Προποντίδας, κατηγορούνται για απιστία, ενώ ο πρώην δήμαρχος για ηθική αυτουργία στην απιστία.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, επρόκειτο για τέλη ύδρευσης, αποχέτευσης κλπ, τα οποία καλούνταν να πληρώσουν κάτοικοι της περιοχής. Με αποφάσεις όμως του Δημοτικού Συμβουλίου Μουδανιών, οι οφειλές αυτές διαγράφηκαν επιφέροντας -κατά το βούλευμα- ζημία στα ταμεία του δήμου. Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από τη Δικαιοσύνη κατόπιν καταγγελίας, ενώ μετά την σημερινή δημοσίευση του βουλεύματος, ενδέχεται να βρισκόμαστε σε αναμονή εξελίξεων στον δήμο.


0000000HV

Last modified onΤετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 01:23