Κοντά στα παιδιά της Συρίας ο Μέσι

Είκοσι αίθουσες διδασκαλίας, που είχαν καταστραφεί από τον πόλεμο στη Συρία, λειτουργούν, πλέον, κανονικά χάρις στην χρηματοδότηση που προέβη ο Λιονέλ Μέσι. Η δωρεά δόθηκε στην UNISEF, μέσω του ιδρύματος που διατηρεί ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα και μέσω αυτής επετράπη σε περισσότερα από 1.600 παιδιά να συνεχίσουν να εκπαιδεύονται σε «επαρκώς επιπλωμένες αίθουσες διδασκαλίας», όπως αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα «Marca».

Οι συγκεκριμένοι χώροι είναι επίσης πλήρως εξοπλισμένοι με ηλιακούς συλλέκτες για να παρέχουν στα παιδιά το καλύτερο δυνατό μαθησιακό περιβάλλον παρά τη συνεχιζόμενη ένταση που επικρατεί στην ασιατική στη χώρα, εδώ και 6 χρόνια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πάνω από το 60% των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία που χρηματοδοτούνται από τον Μέσι έχουν χάσει ή έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους εξαιτίας των πολεμικών συνθηκών που επικρατούν.

Ο Μέσι, ο οποίος θεωρείται ευρέως, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ως ο κορυφαίος παίκτης που έχει περάσει από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, είναι πρεσβευτής της UNISEF από το 2010 κι έχει ζητήσει επανειλημμένως τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία, τον οποίο αποκαλεί «σπασμωδικό».

Τον περασμένο μήνα με μήνυμά του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε: «Μια ημέρα πολέμου είναι πάρα πολύ μεγάλη. Τα παιδιά της Συρίας έχουν υποστεί βία και κακομεταχείριση για 6 χρόνια σε μια σύγκρουση που τα κρατά όμηρους.»[ΑΠΕ-ΜΠΕ]