Η UEFA απειλεί με αποβολή – Aπαγόρευση αλκοόλ

Σκληραίνει τη στάση της η UEFA μπροστά στα εκτεταμένα και βίαι επεισόδια που συνέβησαν στην Μασσαλία μεταξύ Άγγλων και Ρώσων χούλιγκανς, και απηύθυνε προειδοποίηση πως αν επαναληφθούν επεισόδια θα αποβληθούν από το Euro2016 οι εθνικές ομάδες της Αγγλίας και της Ρωσίας.

H UEFA αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω από την απλή καταδίκη των επεισοδίων στη Μασσαλία, που έχουν προκαλέσει πολλούς τραυματίες, ανάμεσά τους κι ένας σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση απείλησε τις ομοσπονδίες της Αγγλίας και της Ρωσίας πως αν επαναληφθούν τέτοια επεισόδια, τότε θα προχωρήσει στην αποβολή των δύο εθνικών ομάδων από τα τελικά του EURO 2016 της Γαλλίας!

«Η UEFA καταδικάζει έντονα τα επεισόδια της Μασσαλίας. Οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε πράξεις βίας δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Η UEFA δεν θα διστάσει να προχωρήσει στην αποβλή των εθνικών ομάδων της Ρωσίας και της Αγγλίας, αν επαναληφθούν τέτοια απαράδεκτα επεισόδια. Οι δύο ομοσπονδίες είναι υπεύθυνες να λάβουν τα μέτρα τους για την αποφυγή των όποιων νέων επεισοδίων», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η νέα ανακοίνωση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Το παλιό λιμάνι της Μασσαλίας έχει μετατραπεί από την Πέμπτη το βράδυ, σε πεδίο μάχης, μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, προκαλώντας την παρέμβαση εκατοντάδων αστυνομικών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να τους διαλύσουν. Ένας από αυτούς χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με καρδιακή προσβολή και η κατάστασή του παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

H βρετανική κυβέρνηση εμφανίστηκε ανήσυχη για τα επεισόδια στη Μασσαλία και δήλωσε έτοιμη να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα.

Απαγόρευση αλκοόλ επιβάλλει η γαλλική Κυβέρνηση

Η γαλλική κυβέρνηση είναι εξαιρετικά ανήσυχη από τα επεισόδια, που έχουν στιγματίσει έως τώρα τους αγώνες του EURO 2016. Μάλιστα ο υπουργός εσωτερικών, Μπερνάν Καζνέβ, ζήτησε σήμερα την τιμωρία των ομοσπονδιών της Αγγλίας και της Ρωσίας, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια, που δημιούργησαν οπαδοί των δύο εθνικών ομάδων στη Μασσαλία.

«Είναι απόλυτα επιτακτική η τιμωρία των ομοσπονδιών, των οποίων οι οπαδοί προκαλούν επεισόδια, τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου», δήλωσε σχετικά σήμερα ο Καζνέβ σε συνέντευξη Τύπου και συμπλήρωσε πως θα ενταθούν, ακόμη περισσότερο, τα αστυνομικά μέτρα, ώστε να αποφευχθούν νέα επεισόδια στη συνέχεια των αγώνων.
O Γάλλος υπουργός ανακοίνωσε ακόμη, ότι στο εξής θα απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ τις παραμονές και τις ημέρες των αγώνων, στις εννέα γαλλικές πόλεις, που φιλοξενούν αγώνες της διοργάνωσης. Τόνισε πως επικοινώνησε με τους αρχηγούς της αστυνομίας των πόλεων αυτών και τους ζήτησε να λάβουν όλα τα μέτρα για την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ. Επίσης τόνισε πως όποιος οπαδός συλλαμβάνεται σε επεισόδια, θα αποκλείεται από όλους τους αγώνες αλλά και τις ζώνες φιλάθλων σε κάθε πόλη.

Συμπλοκές στη Νις μεταξύ Βορειοϊρλανδών και κατοίκων της πόλης

Οι συμπλοκές μεταξύ των οπαδών εξαπλώθηκαν και σε δεύτερη γαλλική πόλη το Σάββατο, σπιλώνοντας τις πρώτες ημέρες του EURO 2016 και εγείρουν ερωτηματικά μεταξύ των υποστηρικτών των ομάδων σχετικά με την τακτική των αστυνομικών αρχών.

Στο μεταξύ κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου, οπαδοί της Βόρειας Ιρλανδίας είχαν προστριβές με τους ντόπιους στην πόλη της Νις. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών επτά άτομα τραυματίστηκαν.
Τα γεγονότα σχολιάστηκαν από την διοργανώτρια αρχή του τουρνουά. «Άνθρωποι που εμπλέκονται σε τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν καμία θέση στο ποδόσφαιρο» αναφέρει η δήλωση αξιωματούχου της UEFA.


0000000HV