ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΑΦΥΤΟΥ - Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ 0-2 (VIDEO)
- Published in Αθλητικά
Γράφει: Σωτήρης Θωμαδάκης - Ρεπορτάζ: Halkidiki Voice / Metron Design Studio
Ο Π.Ο Τρίγλιας ολοκλήρωσε με μια ακόμα εκτός έδρας νίκη τον πρώτο γύρο, κατακτώντας έτσι τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Οι πρωτοπόροι, παρουσία του Λεωνίδα Υφαντίδη που διαδέχθηκε τον Κώστα Γαλτσίδη, επικράτησαν με 0 - 2 στην Άφυτο του Τορωναίου, συμπληρώνοντας οκτώ νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια μακριά από την Τρίγλια.
Από την άλλη οι γηπεδούχοι υπέστησαν την τρίτη φετινή τους ήττα στην Άφυτο, αλλά αυτή από μόνη της δεν μπορεί να διαγράψει το νικηφόρο σερί των τριών αγώνων που προηγήθηκε.Σίγουρα όμως δεν έφτασαν στο επίπεδο απόδοσης αυτών.

Ήταν ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τον αέρα αλλά και τον αγωνιστικό χώρο να παίζουν τον ρόλο τους. Οι φιλοξενούμενοι είχαν βέβαια την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα, χωρίς αυτό να έχει αντίκρισμα στο πρώτο 45λεπτο.
- Ενδεικτικό το γεγονός ότι έφτασαν για πρώτη φορά κοντά στο γκολ στο 28', όταν ο Λογγινίδης με το στήθος και στην προσπάθειά του να γυρίσει την μπάλα στον Μαυρίδη ύστερα από κόρνερ του Σπάσιτς, υποχρέωσε τον γκολκήπερ του Τορωναίου να εκτιναχθεί και να προλάβει την μπάλα λίγο πριν την γραμμή.
-Στο 41', μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Τορωναίου, η μπάλα έφτασε στον ευρισκόμενο σε πλεονεκτική θέση Σαρβανίδη, αλλά το αριστερό πλασέ του μπλόκαρε ο Μαυρίδης.
- Στο 45' και σε αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Σμυρλής μπήκε από αριστερά στην περιοχή του Καραίτη, με τον γκολκήπερ της Τρίγλιας να μπλοκάρει στο επικίνδυνο γύρισμα του επιθετικού του Τορωναίου.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και ευτύχησαν να προηγηθούν γρήγορα.
- Πρώτα στο 46' το σουτ του Μπακαρόπουλου από πλεονεκτική θέση, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
- Στο 48' όμως και μετά από βαθιά μπαλιά του Μιλκούδη και αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων, ο Μέτσι βρέθηκε απέναντι από τον Μαυρίδη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0 - 1.
- Στο 66' ο Μπακαρόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας από λάθος του Τοντόρ κοντά στην γραμμή του άουτ, συνέκλινε προς τα ''ενδότερα'' της περιοχής και με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μαυρίδη, διαμορφώνοντας το τελικό 0 - 2.
- Ένα λεπτό αργότερα ο Γκέκας με μακρινό δεξί σουτ, υποχρέωσε τον Καραίτη να πέσει λίγο πριν το δεξί του δοκάρι και να μπλοκάρει εντυπωσιακά.
- Τέλος στο 83' ο Σπάσιτς βρέθηκε μόνος του στ' αριστερά της επίθεσης της Τρίγλιας, αλλά το αριστερό σουτ που επιχείρησε, πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Μαυρίδη.

Καλύτεροι από τους νικητές οι Μιλκούδης, Ψευτογιώργος, Μπακαρόπουλος και Σαρβανίδης, ενώ από τον Τορωναίο οι Μανώλη, Γκέκας, Αλ.Σιούζος και Σκέντος.
Διαιτητής ο Ν.Σκούτας με βοηθούς τους Χριστάκογλου και Τσιρωνά.
ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΑΦΥΤΟΥ (Γιάννης Παπαβασιλείου): Μαυρίδης, Λιάκος (62' Μαρκογιαννάκης), Τοντόρ, Σκέντος, Λογγινίδης, Μανώλη, Γερασίμου, Γκέκας (79' Αθην.Σιούζος), Σμυρλής, Αλ.Σιούζος, Τσεμεκίδης (72' Φουστανελίδης).
Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ (Βασίλης Λευθερούδης): Καραίτης, Ψευτογιώργος, Σγουρής (55' Μπινίκος), Μπέσσας, Μιλκούδης, Πεχλιβανίδης, Μπακαρόπουλος (77' Σαπανίδης), Σαρβανίδης (88' Γκιάτας), Μέτσι, Σπάσιτς, Καραδήμος (59' λ.τρ Βούλγαρης).


















