ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (PICS)

Featured ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (PICS) Photos: HALKIDIKI VOICE / METRON DESIGN STUDIO

000SOTHRHS Γράφει: Σωτήρης Θωμαδάκης - Ρεπορτάζ: Halkidiki Voice / Metron Design Studio

Μία ''στροφή'' πριν το τέλος της κανονικής περιόδου και το ζευγάρι του τελικού για την ανάδειξη του πρωταθλητή είναι γνωστό, με μοναδική ''εκκρεμότητα'' το πλεονέκτημα έδρας, για το οποίο φαβορί είναι ο Π.Ο. Τρίγλιας έναντι του Ν. Π.Ο. Ν. Καλλικράτειας.
Στην μάχη της παραμονής όμως το ήδη διαμορφωθέν ζευγάρι Π.Ο.Μ. - Αριστοτέλη, στο οποίο επίσης απομένει η διασφάλιση του πλεονεκτήματος, μπορεί να είναι και το μοναδικό, ίσως όμως να υπάρξει και δεύτερο, εφόσον κερδίσει ο Αετός Βαρβάρας στην Σάρτη. Τότε η ομάδα του Γιώργου Αλβανού θα αντιμετωπίσει, με μειονέκτημα έδρας, μία εκ των Α.Ο. Σάρτης, Προποντίδας Νέου Μαρμαρά, Νίκης Πολυγύρου. Ήδη έχει εξασφαλίσει την παραμονή του ο Διγενής Λακκώματος, μετά την μεγάλη νίκη, με ανατροπή μάλιστα, στην Βαρβάρα. Έτσι ολοκληρώθηκε ένας πραγματικός ''άθλος'', αφού μιλάμε για μια ομάδα στο δυναμικό της οποίας υπήρχαν μόνο τρία δελτία το περασμένο καλοκαίρι και η συμμετοχή της ακόμα, ήταν στον ''αέρα''. Αξίζουν λοιπόν συγχαρητήρια, τόσο στην Διοίκηση του Διγενή, όσο και στους Τάσο Θεοδωρίδη, που κάθισε στον πάγκο από την 1η μέχρι την 21η αγωνιστική και Αντώνη Κασάπη, που συνέβαλε τα μέγιστα στο βαθμολογικό ντεμαράζ των τελευταίων και ιδιαίτερα κρίσιμων εννέα αγωνιστικών. Την παραμονή της έχει εξασφαλίσει και η Άκανθος Ιερισσού, που έχει 35 βαθμούς και δεν μπορεί να εμπλακεί σε κανένα σενάριο συμμετοχής στα play-out.

000000628

000000629

PLAY-OFF

Πιο ξεκάθαρη η κατάσταση στην κορυφή, αφού στον τελικό των play-off για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Χαλκιδικής 2017-18, που θα πλαισιώσει τον Άρη Παλαιοχωρίου στην Γ' Εθνική της περιόδου 2018-19, θα αναμετρηθούν ο Π.Ο. Τρίγλιας με το Νέο Π.Ο. Νέας Καλλικράτειας. Η ομάδα του Βασίλη Λευθερούδη προηγείται με 78 βαθμούς και στο ενδεχόμενο επικράτησής της επί του Τορωναίου Αφύτου στην Τρίγλια, θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και το πλεονέκτημα έδρας.
Ο Νέος Π.Ο. Νέας Καλλικράτειας που ακολουθεί με 77 βαθμούς, θα αγωνιστεί στον Πολύγυρο με τη Νίκη και θέλει τόσο τους τρεις βαθμούς, όσο και ''στραβοπάτημα'' της Τρίγλιας (ισοπαλία ή ήττα), ώστε να καταλάβει αυτός την πρωτιά.
Περίπτωση ισοβαθμίας των δύο θα υπάρξει μόνο στο ενδεχόμενο ήττας της Τρίγλιας από τον Τορωναίο και ισοπαλίας της Καλλικράτειας στον Πολύγυρο, με το ''σενάριο'' αυτό να ευνοεί τον νυν πρωτοπόρο, αφού επικράτησε με 0 - 2 στην Καλλικράτεια, ενώ ηττήθηκε με 1 - 2 στην Τρίγλια.

PLAY-OUT

- Το μόνο δεδομένο ζευγάρι των play-out, ό,τι και να γίνει την τελευταία αγωνιστική, είναι αυτό μεταξύ του Π.Ο. Μουδανιών και του Αριστοτέλη Σταγείρων-Στρατονίκης, με μοναδικό ζητούμενο το ποιός από τους δύο θα πάρει το πλεονέκτημα έδρας. Αυτή τη στιγμή το έχει ο Π.Ο.Μ, αφού έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων (45-54=-9 έναντι 35-52=-17 του Αριστοτέλη) κι επιπλέον καλύτερη επίθεση, ευρισκόμενος στο +10 από τον Αριστοτέλη (45 γκολ υπέρ ο πρώτος, έναντι 35 του δεύτερου) μια και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια έληξαν ισόπαλα, 2-2 στα Μουδανιά και 0-0 στην Στρατονίκη.

000000621

000000622

Στην περίπτωση νίκης του Π.Ο.Μ. στην Ιερισσό, τότε αυτός θα διατηρήσει το πλεονέκτημα έδρας, ενώ εάν χάσει η φέρει ισοπαλία και επικρατήσει ο Αριστοτέλης των Μ.Κ. Στρατωνίου εντός, τότε αυτό περνάει στην ομάδα των Σταγείρων-Στρατονίκης.
Σε οποιαδήποτε μεταξύ τους ισοβαθμία, είτε στους 30 (ήττα και των δύο) είτε στους 31 (ισοπαλία και των δύο), είτε στους 33 (νίκη και των δύο), το πλεονέκτημα θα είναι του Π.Ο.Μ. Το μοναδικό και πολύ ακραίο σενάριο, με τις δύο ομάδες να είναι ισόβαθμες και το πλεονέκτημα να περνάει στον Αριστοτέλη, θα συμβεί εάν αυτός καταφέρει στο τελευταίο παιχνίδι του να καλύψει το -10 από το οποίο υπολείπεται επιθετικά του Π.Ο.Μ!000000623

- Ο Αετός Βαρβάρας θα αγωνιστεί στην Σάρτη με μοναδικό στόχο τη νίκη, αφού μόνο μ' αυτήν θα αποκτήσει σίγουρα το δικαίωμα συμμετοχής του στα play-out. Η ισοπαλία θα φέρει την ομάδα του Αετού στα play-out μόνο στο ενδεχόμενο ήττας της Προποντίδας Νέου Μαρμαρά στη Νέα Φώκαια. Σ' αυτή την περίπτωση, ακόμα και αν υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στους 33 μεταξύ Προποντίδας, Π.Ο.Μ και Αριστοτέλη, η Προποντίδα έρχεται πρώτη, ο Π.Ο.Μ δεύτερος και ο Αριστοτέλης τρίτος. Οπότε τα ζευγάρια των play-out θα είναι Προποντίδα - Αετός και Π.Ο.Μ. - Αριστοτέλης. Επίσης η Προποντίδα έχει το πλεονέκτημα στην διπλή ισοβαθμία στους 33, τόσο με τον Π.Ο.Μουδανιών, όσο και με τον Αριστοτέλη. Αυτά όλα όμως επαναλαμβάνουμε μόνο εφόσον ηττηθεί η Προποντίδα στην Φώκαια.
Εννοείται ότι στο ενδεχόμενο ήττας του Αετού Βαρβάρας στην Σάρτη, τότε αυτός υποβιβάζεται απ' ευθείας, με το ήδη διαμορφωθέν δίδυμο των play-out να είναι και το μοναδικό, από το οποίο θα προκύψει ο τέταρτος που θα ''συνοδεύσει'' τους Αστέρα Αγίου Νικολάου, Ηρακλή Νέας Φώκαιας και Αετό Βαρβάρας στην Β' Κατηγορία.

000000625

000000624

- Η Προποντίδα, εφόσον κερδίσει στην Φώκαια, σώζεται απ'ευθείας. Εάν φέρει ισοπαλία και χάσει η Νίκη στον Πολύγυρο από την Καλλικράτεια, όπως και ο Α.Ο. Σάρτης από τον Αετό Βαρβάρας, τότε Α.Ο. Σάρτης, Προποντίδα Νέου Μαρμαρά και Νίκη Πολυγύρου θα ισοβαθμήσουν στους 34. Σ'αυτή την περίπτωση Σάρτη και Μαρμαράς σώζονται απ' ευθείας, ενώ το άλλο ζευγάρι των play-out θα είναι Νίκη Πολυγύρου - Αετός Βαρβάρας, εννοείται με πλεονέκτημα της ομάδας του Γιώργου Βούλγαρη.
Επίσης στο ενδεχόμενο ισοβαθμίας Α.Ο. Σάρτης και Νίκης Πολυγύρου (ήττες και των δύο την τελευταία αγωνιστική) στους 34 και πάλι η Νίκη θα αντιμετωπίσει τον Αετό. Αυτό το σενάριο θα ισχύσει εφόσον κερδίσει η Προποντίδα στην Φώκαια.
Στην περίπτωση ισοβαθμίας Α.Ο. Σάρτης και Προποντίδας Νέου Μαρμαρά στους 34 (δηλαδή ήττα Α.Ο.Σ. από Αετό και ισοπαλία της Προποντίδας στην Φώκαια) ευνοείται ο Α.Ο. Σάρτης και η Προποντίδα θα αντιμετωπίσει, με πλεονέκτημα έδρας, τον Αετό.

000000627

- Η Νίκη Πολυγύρου σώζεται απ'ευθείας, ανεξάρτητα από τ' άλλα αποτελέσματα, στο ενδεχόμενο νίκης ή ισοπαλίας της κόντρα στο Νέο Π.Ο.Νέας Καλλικράτειας.
Εάν ηττηθεί η Νίκη, πάλι παραμένει απ' ευθείας στην περίπτωση νίκης του Α.Ο. Σάρτης επί του Αετού Βαρβάρας ή ισοπαλίας στο ίδιο παιχνίδι, αλλιώς εφόσον ηττηθεί η Προποντίδα στην Φώκαια.

000000626

- Ο Α.Ο. Σάρτης θα αγωνιστεί στα play-out μόνο στο ενδεχόμενο ήττας του από τον Αετό Βαρβάρας, νίκης ή ισοπαλίας της Νίκης Πολυγύρου και νίκης της Προποντίδας Νέου Μαρμαρά. Τότε θα αντιμετωπίσει, με πλεονέκτημα έδρας, τον Αετό.

Σαν συμπέρασμα,''κλειδί'' για την διαμόρφωση ή όχι ενός δεύτερου ζευγαριού στα play-out είναι το αποτέλεσμα του ντέρμπι παραμονής μεταξύ του Α.Ο. Σάρτης και του Αετού Βαρβάρας, αφού ενδεχόμενη νίκη των γηπεδούχων '' ακυρώνει'' όλα τα πιθανά σενάρια που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής

Άρης Κασσανδρείας 2005 - Όλυνθος Ολύνθου
Νίκη Πολυγύρου - Νέος Π.Ο. Νέας Καλλικράτειας
Άκανθος Ιερισσού - Π.Ο. Μουδανιών
Ηρακλής Νέας Φώκαιας - Προποντίς Νέου Μαρμαρά
Α.Ο. Σάρτης - Αετός Βαρβάρας
Αριστοτέλης Σταγ/Στρνίκης - Μ.Κ. Στρατωνίου
Διγενής Λακκώματος - Αστήρ Αγίου Νικολάου 3 - 0 α.α
Π.Ο. Τρίγλιας - Τορωναίος Αφύτου

Αναλυτικά και η βαθμολογία σε 29 αγωνιστικές

1. Π.Ο.Τρίγλιας 78
2. Νέος Π.Ο.Νέας Καλλικράτειας 77
3. Άρης Κασσανδρείας 2005 64
4. Όλυνθος Ολύνθου 62
5. Μ.Κ. Στρατωνίου 51
6. Τορωναίος Αφύτου 43
7. Άκανθος Ιερισσού 35
8. Α.Ο. Σάρτης 34
9. Διγενής Λακκώματος 34
10. Νίκη Πολυγύρου 34
11. Προποντίς Νέου Μαρμαρά 33
12. Π.Ο. Μουδανιών 30
13. Αριστοτέλης Σταγείρων-Στρατονίκης 30
14. Αετός Βαρβάρας 26
15. Ηρακλής Νέας Φώκαιας 19
16. Αστήρ Αγίου Νικολάου -10000000HV

Last modified onΤετάρτη, 25 Απρίλιος 2018 16:36