Βούλα Πατουλίδου: Όταν ακούω το "Λάβετε θέσεις" έχω ακόμα και σήμερα 180 σφυγμούς

Τον χρυσό δρόμο των επιτυχιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες άνοιξε πριν από 24 χρόνια η Ολυμπιονίκης, Βούλα Πατουλίδου και ακόμη και σήμερα αναφέρει στο “Πρακτορείο 104,9 fm” ανεβαίνουν οι σφυγμοί της καρδιάς της όταν ακούει το “λάβετε θέσεις” του αφέτη.

“Ήμουν η πρώτη Ελληνίδα που άνοιξε έναν δρόμο που τώρα πια καρποφορεί. Μπορεί ένας κούκος να μην φέρνει την άνοιξη, όμως πλέον φέρνει έστω και μετά από κάποια χρόνια την ελπίδα πολλών παιδιών να μετάσχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας το κεφάλι τους ψηλά και κάνοντας όνειρά που να μην τρομάζουν. Θυμάστε πόσο εμπαιγμό εισπράξαμε το 2004. Εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά. Όλα αυτά τα παιδιά που είναι εκεί έχουν χάσει τον ύπνο τους, έχουν απογοητευτεί, έχουν χάσει τα νιάτα τους. Πάνε να διεκδικήσουν τα δικά τους όνειρα που δεν είναι μόνο για τον εαυτό τους αλλά για όλο το έθνος τους ”, τονίζει η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης, Βούλα Πατουλίδου και συνεχίζει: “Όταν ακούγεται το λάβετε θέσεις από τον αφέτη κάθε φορά νομίζω ότι πεθαίνω από το άγχος. Μόλις το ακούω έχω 180 σφυγμούς ακόμη και σήμερα. Την σοφότερη κουβέντα την είχε πει ο άνδρας μου, μετά από 25 χρόνια αυτό που έχει μείνει είναι η επιτυχία. Και όταν ολοκληρώσω την πορεία μου σε αυτό τον κόσμο και φύγω και αυτό αφορά κυρίως τον γιο μου, η επιτυχία αυτή θα μείνει. Η επιτυχία δεν ήταν μόνο για έναν, αλλά για όλο τον κόσμο. Δυστυχώς και τότε μας λοιδορούσαν, αυτοί που ήταν κοντά στον αθλητισμό το γνωρίζουν καλά”.

“Στην Ελλάδα κανείς δεν έχει πετύχει με ευκολία. Πάντα χρειαζόταν και χρειάζεται να παλέψεις για την επιτυχία. Μέσα από τις δυσκολίες άλλωστε έρχονται τα καλά. Δεν νομίζω ότι ποτέ χαρίστηκε κάτι στην Ελλάδα. Πρέπει πάντα να διεκδικούμε τα πάντα με αγώνα”, τόνισε η Βούλα Πατουλίδου.[ΑΠΕ-ΜΠΕ]