Ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα είναι υποψήφιος στην κούρσα διαδοχής του Κάμερον

Ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα είναι υποψήφιος στην κούρσα διαδοχής του Κάμερον ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ANDY RAIN

«Αφού συμβουλεύτηκα τους συναδέλφους μου και εξετάζοντας τις συνθήκες στο κοινοβούλιο, έφθασα στο συμπέρασμα ότι αυτό το πρόσωπο δεν μπορεί να είμαι εγώ», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο ανακοινώνοντας κατά γενική έκπληξη ότι δεν θα είναι υποψήφιος στην κούρσα της διαδοχής του Ντέιβιντ Κάμερον. « Ο ρόλος μου θα είναι να υποστηρίξω με όλες τις δυνάμεις μου την επόμενη συντηρητική κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Ο Μπόρις Τζόνσον, επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του δημοψηφίσματος και ήταν φαβορί μαζί με την υπουργό Εσωτερικών Τερέζα Μέι, για τη διαδοχή του Κάμερον στην ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία.

Υποβολή επίσημης υποψηφιότητας από την Τερέζα Μέι

000000307

Η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητά της για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες πριν λήξει η σχετική προθεσμία.
Η 59χρονη «σιδηρά κυρία» των Τόρις κατέστησε σαφή την πρόθεσή της με επιστολή της που δημοσιεύθηκε χθες πρωί στους Times. Μέλος της πτέρυγας των ευρωσκεπτικιστών του Συντηρητικού Κόμματος, έκανε την έκπληξη όταν ανακοίνωσε ότι περνά στις τάξεις των υπέρμαχων της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τηρώντας κυβερνητική πειθαρχία.
Όμως δεν πέρασε στην πρώτη γραμμή της καμπάνιας για το Bremain, γεγονός που την καθιστά ιδανική υποψήφια της συναίνεσης σε ένα βαθιά διχασμένο κόμμα.

Ο Μάικλ Γκόουβ ανακοίνωσε αφνιδιαστικά την υποψηφιότητά του 

000000308

Ενας από τους ηγέτες της καμπάνιας υπέρ του Brexit, υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την υποψηφιότητά του για τη διαδοχή του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. Θεωρούμενος σύμμαχος του Μπόρις Τζόνσον, ο Μάικλ Γκόουβ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι δεν του έχει εμπιστοσύνη για να αναλάβει το αξίωμα: «με λύπη μου έφθασα στο συμπέρασμα ότι ο Μπόρις δεν μπορεί να αναλάβει την ηγεσία ή να συγκροτήσει μία ομάδα κατάλληλη για την αποστολή που μας περιμένει», δηλώνει στην ανακοίνωσή του αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση της μελλοντικής σχέσης της Βρετανίας με την ΕΕ.
Ωστόσο, ο ίδιος ο Γκόουβ είχε πριν από μόλις λίγες ημέρες αποκλείσει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα. «Εχω επανειλημμένως πει ότι δεν θέλω να γίνω πρωθυπουργός...αλλά αυτά που έχουν συμβεί από την περασμένη Πέμπτη βάρυναν σημαντικά στη ζυγαριά», εξηγεί στην ανακοίνωσή του.

Το όνομα του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας θα γίνει γνωστό στις 9 Σεπτεμβρίου, μετά την ψήφο ων 150.000 μελών του Συντηρητικού Κόμματος που θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ των δύο φιναλίστ που θα επιλεγούν από τους βουλευτές των Τόρις. Πάντως, τρία ακόμη πρόσωπα έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους, εκτός της Τερέζα Μέι που εμφανίζεται ως η υποψήφια της συναίνεσης και του υπουργού Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ, η υποψηφιότητα του οποίου αποτελεί αποδοκιμασία του Μπόρις Τζόνσον. Πρόκειται για τους πρώην υπουργό Άμυνας Λίαμ Φοξ, την Αντρέα Λίντσομ, στέλεχος της καμπάνιας του Brexit και τον υπουργό Εργασίας και Συντάξεων Στίβεν Κραμπ. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]


0000000HV

0000000MDS

Last modified onΠαρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 14:29