“Βιβλική καταστροφή,” στις περιοχές που έχει πλήξει η σεισμική ακολουθία περιγράφει ο πρωθυπουργός Τζον Κι
- Published in Κόσμος
Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κι περιέγραψε σκηνές “βιβλικής καταστροφής” γύρω από την τουριστική πόλη Καϊκούρα, ενώ η αστυνομία επιβεβαιώνει δύο νεκρούς, καθώς τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν το έργο τους, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε νησιωτική χώρα, τη νύκτα της Κυριακής μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Παράλληλα, οι τοπικές αρχές προσπαθούν ν' αποκαταστήσουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και νερού, αλλά και τα δίκτυα επικοινωνιών και οδικής πρόσβασης προς την Καϊκούρα, που βρίσκεται στη βορειοανατολική περιοχή της Νότιας Νήσου, της Νέας Ζηλανδίας. Οι δρόμοι προς την πόλη έχουν αποκλειστεί από τις κατολισθήσεις που έγιναν, μετά τη σεισμική δόνηση των 7,8 βαθμών, ενώ στην περιοχή πετούν ελικόπτερα και αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας.
Η Καϊκούρα αποτελεί δημοφιλή τουριστική περιοχή για την ακτογραμμή της, αλλά και για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των φαλαινών. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Related items
-
Δέκα Χρόνια μετά το Brexit: Οι Βρετανοί Αμφισβητούν την Απόφαση Αποχώρησης από την ΕΕ
-
GSMA: Επενδύσεις 475 δισ. ευρώ για το ψηφιακό άλμα της Ευρώπης και το 5G
-
Ιράν: Διακόπτει τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – Άλμα στις τιμές πετρελαίου
-
Μ. Ρούμπιο: Συγκρατημένη αισιοδοξία για συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν
-
Συγκρατημένη αισιοδοξία ΗΠΑ για την επίτευξη προόδου στις διπλωματικές διεργασίες με το Ιράν












