Κλειστά σχολεία σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία σε αρκετούς δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, του παγετού, αλλά και της μη λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης στις σχολικές μονάδες λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων.

Κλειστές θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) στον δήμο Λαγκαδά. Επίσης, για την ασφάλεια των μαθητών κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων– Μενεμένης και Δέλτα.  

Στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου κλειστά θα παραμείνουν όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.
 
Τι θα γίνει στον δήμο Θεσσαλονίκης

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή του, καλεί τους διευθυντές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν στα διοικητικά του όρια να ελέγξουν την ορθή λειτουργία της θέρμανσης στα σχολικά κτίρια και να ενημερώσουν τον δήμο και τα αρμόδια όργανα (σχολικές επιτροπές) για τυχόν προβλήματα και βλάβες.

Στόχος της ενημέρωσης είναι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποκατασταθούν τα όποια προβλήματα προκύψουν στα σχολεία, το δυνατόν συντομότερο. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί βλάβες σε σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]