Κάλεσμα Λαφαζάνη για ένα πλατύ πολιτικό εκλογικό μέτωπο

- Σε όλες τις αριστερές, προοδευτικές, πατριωτικές, δημοκρατικές, αντιμνημονιακές δυνάμεις

«Κάλεσμα σε όλες, χωρίς εξαίρεση, τις αριστερές, προοδευτικές, πατριωτικές, δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις να συγκροτήσουν ένα πλατύ πολιτικό εκλογικό μέτωπο», απηύθυνε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".

«Όσοι αρνούνται αυτό το ευρύ αντιμνημονιακό μέτωπο, εξ' αντικειμένου βοηθάνε να διαιωνίζεται το μνημονιακό μπλοκ και η λιτότητα και να προβάλλεται ως κυρίαρχο το παραπλανητικό ψευτοδίλημμα: ''Τσίπρας ή Μητσοτάκης», προσέθεσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ. Ο Παν. Λαφαζάνης μιλά για την κυβέρνηση Τσίπρα ως «κυβέρνηση περιορισμένου χρόνου» για να προσθέσει:

«Μια κυβέρνηση της οποίας οι υπουργοί δεν μπορούν να κάνουν πουθενά δημόσια εμφάνιση εξαιτίας της αυθόρμητης λαϊκής κατακραυγής, ενώ οι βουλευτές της δεν μπορούν να πατήσουν το πόδι τους στις περιφέρειες τους γιατί κινδυνεύουν να προπηλακιστούν, είναι μια κυβέρνηση που δεν έχει μέλλον. Αν η κυβέρνηση Τσίπρα κρατιέται ακόμα στην εξουσία, είναι γιατί δεν υπάρχει απέναντι της στη Βουλή καμιά πραγματική πολιτική και κινηματική αντιπολίτευση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ιδιαίτερα είναι το καλύτερο μνημονιακό δεκανίκι της κυβέρνησης, ενώ η ΛΑΕ, η μόνη που μπορούσε να κλονίσει και να μην αφήσει σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση, βρίσκεται εκτός Βουλής». Αναφερόμενος στους "Παραιτηθείτε" τόνισε ότι «από την ώρα που δεν διεκδικούν την ακύρωση των μνημονίων, την εθνική κυριαρχία και το τέλος της λιτότητας, είναι από τα πράγματα όχημα συνέχισης της μνημονιακής λεηλασίας της χώρας».

Σε άλλο σημείο ο Παν. Λαφαζάνης ανέφερε ότι οι αποδοκιμασίες και τα γιουχαΐσματα των υπουργών της κυβέρνησης στις δημόσιες εμφανίσεις τους είναι αυθόρμητα και πολύ μαζικά, σημειώνοντας ότι «αυτά δεν τα οργανώνει η ΛΑΕ, αλλά τα προκαλεί η λαϊκή οργή και αγανάκτηση», και προσθέτει:

«Η θεωρία του Παύλου Πολάκη για τους πέντε Λαετζήδες της Ιεράπετρας που οργάνωσαν φασαρίες δείχνει κατάντημα. Λυπάμαι που πέφτει τόσο χαμηλά. Οι αποδοκιμασίες αυτές των κυβερνητικών στελεχών στις δημόσιες εμφανίσεις τους έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας και προσλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά ενός ιδιόμορφου κινήματος, το οποίο, μάλλον, είναι προπομπός μεγάλων εξεγερτικών λαϊκών αγώνων. Ναι, μπορούμε, μαζί με τον λαό, να ανατρέψουμε το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, να ακυρώσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διώξουμε αυτήν την κυβέρνηση και μαζί με όλη τη μνημονιακή πολιτική σαβούρα. Και αυτά θα γίνουν πολύ σύντομα. Αν ξεσπάσει ξανά ο ελληνικός λαός στους δρόμους, πράγμα που θα γίνει γρήγορα και ίσως δια "ασήμαντον αφορμή", τότε η εξέγερση των εργαζομένων της Γαλλίας θα μοιάζει με απογευματινό περίπατο στον πύργο του Άιφελ. Η ελληνική κοινωνία βράζει υπόκωφα και σε λίγο το κοινωνικό καζάνι θα εκραγεί με πολύ πάταγο. Εύχομαι αυτή η κοινωνική έκρηξη να έχει δημοκρατικό προσανατολισμό και να γεννήσει μια ελπιδοφόρα ανατροπή στη χώρα. Να είστε βέβαιοι ότι γρήγορα θα ξεβρομίσει ο τόπος. Θα μπει τέρμα στο "δοσιλογισμό" που πνίγει δεκαετίες τη χώρα και επί μνημονίων έχει γίνει απροκάλυπτα ανυπόφορο καθεστώς».

Τέλος ο επικεφαλής της ΛΑΕ τόνισε ότι «ο Συριζαϊκός νεοΠασοκισμός παίζει αποπροσανατολιστικά παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο για να αποφύγει, εις μάτην φυσικά, τις συνέπειες των αντιλαϊκών μέτρων. Ας μη ξεχνάει ο Τσίπρας ότι δεν φτάνουν οι εκλογικοί νόμοι για να σώσουν μια κυβέρνηση. Χρειάζονται και ψήφοι».♦ ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ ♦


0000000HV

0000000MDS

Last modified onΔευτέρα, 20 Ιουνίου 2016 12:27