Τουρκικό ελικόπτερο με πραξικοπηματίες προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη

Τουρκικό ελικόπτερο ζήτησε άδεια εκτάκτου προσγείωσης στην Αλεξανδρούπολη, εκπέμποντας σήμα κινδύνου. Μετά την προσγείωσή του αποδείχθηκε πως οι οκτώ επιβάτες του ήταν πραξικοπηματίες, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα και ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

0000000HVNEWS

Πρόκειται για ένα ελικόπτερο Black Hawk, με οκτώ επιβάτες. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 3 ταγματάρχες, 3 λοχαγούς και 2 αρχιλοχίες. Μόλις το ελικόπτερο μπήκε στον ελληνικό εναέριο χώρο απογειώθηκαν F16 και συνόδευσαν το τουρκικό ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου και προσγειώθηκε.

Οι επιβάτες είναι πραξικοπηματίες οι οποίοι ήθελαν να διαφύγουν από την Τουρκία για να γλιτώσουν τη σύλληψη. Ζήτησαν πολιτικό άσυλο και τελικά συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές. Οι οκτώ Τούρκοι συλληφθέντες, που είχαν αφαιρέσει τα διακριτικά του βαθμού τους από τις στολές τους, οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Λίγη ώρα μετά τη σύλληψη των 8 πραξικοπηματιών η Τουρκία ζήτησε, όπως αναμενόταν, την έκδοσή τους. Το αίτημα έκδοσης ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών με μήνυμά του στο Twitter. «Ζητήσαμε την άμεση έκδοση των οκτώ προδοτών οι οποίοι έχουν καταφύγει με ελικόπτερο στην Ελλάδα», ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


0000000HV

0000000MDS