Θεσσαλονίκη: Επιθεώρηση των έργων που υλοποιούνται στην πόλη με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Τα τεχνικά έργα που υλοποιούνται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, επιθεώρησε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από εκπροσώπους του ιδρύματος και του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ).

Πρώτος σταθμός ήταν οι παιδικές χαρές Νέας Ελβετίας, Νάστου – Θερμοπυλών και πλατείας Μακεδονομάχων, που αναπλάθονται ώστε να πληρούν τις ισχύουσες προδιαγραφές πιστοποίησης και την κείμενη νομοθεσία και αναμένεται να παραδοθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν τα υπό εξέλιξη έργα που εντάσσονται στο συνολικό σχεδιασμό του δήμου Θεσσαλονίκης, για τη δημιουργία μιας τουριστικής διαδρομής που θα συνδέει μια σειρά από σημαντικά μνημεία της πόλης και η οποία ξεκινά από τη Ροτόντα και διά μέσου της οδού Αποστόλου Παύλου και της οδού Κάστρων καταλήγει στην Άνω Πόλη.

Ακολούθως, βρέθηκαν στις αναπλάσεις στους περιβάλλοντες χώρους της συναγωγής Γιαντ Λεζικαρών, επί της οδού Βασιλέως Ηρακλείου και του Εβραϊκού Μουσείου, στην οδό Αγίου Μηνά και τελευταίος σταθμός της περιοδείας ήταν το Κέντρο Αρωγής Εξαρτημένων "ΙΑΝΟΣ", έργο που έχει ολοκληρωθεί.

Μεταξύ των τεχνικών έργων που έχει επιλέξει ο κεντρικός δήμος να υλοποιήσει, με τη δωρεά ύψους 10.000.000 ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, περιλαμβάνονται, επίσης, η ανάπλαση της Πλατείας Φαναριωτών, καθώς, επίσης, η διαμόρφωση των προσβάσεων και η ανάδειξη της Συναγωγής Μοναστηριωτών, στην οδό Συγγρού και του Γενί Τζαμί, επί της Αρχαιολογικού Μουσείου, που αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Ο κ.Μπουτάρης, αφού ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τα στελέχη του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την προσφορά τους στην πόλη και τα στελέχη του ΚΕΠΑ, του φορέα υλοποίησης των έργων, για την ουσιαστική συμβολή τους, ανέφερε πως "τα τεχνικά έργα που επιθεωρήσαμε κι αυτά που έχουν δρομολογηθεί θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης".

Τον δήμαρχο συνόδευαν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών 'Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς. Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εκπροσώπησαν οι Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Ρόζαλιν Μπένζαμιν και Βίκυ Κυρτίτση, ενώ στην επιθεώρηση ήταν οι Θωμάς – Φωκίων Αλγιανάκογλου και Σπύρος Σκοτίδας, πρόεδρος και γενικός διευθυντής αντίστοιχα του ΚΕΠΑ. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]