Στην Παναγία Σουμελά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στην Καστανιά Ημαθίας για το Ιερό Προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος έφτασε λίγο πριν από τις 10 το πρωί και τού αποδόθηκαν τιμές. Στη συνέχεια εισήλθε τον ιερό ναό, όπου τελείται Ιερή Ακολουθία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα, συνοδεία αρχιερέων, μελών της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης, και της Ρωσίας.

Μετά τη λειτουργία θα γίνει λιτάνευση της εικόνας και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη και θα ακολουθήσουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα.

Στο μεταξύ, για μια χρονιά φέτος, θα δοθεί υποτροφία από το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» στον αριστεύσαντα μαθητή, του Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας, Αμανατίδη Δημήτριο, στην μνήμη των παιδιών του συγκεκριμένου σχολείου που έχασαν άδικα τη ζωή τους, στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στις 13 Απριλίου του 2003.

Εξάλλου, όπως κάθε χρόνο, νεολαίοι Ποντιακών Σωματείων του Συναπαντήματος με παραδοσιακές φορεσιές, «φυλάττουν», «φρουρούν» και συνοδεύουν τη Σεπτή Εικόνα της Σουμελιώτισσας, πλαισιωμένοι από εκπρόσωπους Ποντιακών Σωματείων.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα για σήμερα έχει ως εξής:

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

*07:00 Όρθρος και Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος Του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ.κ Παντελεήμονος.

*09:30 Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων.

*10:00 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου

*11:00 Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη

*12.30 Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή Παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων Σωματείων.[ΑΠΕ-ΜΠΕ]