Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού στη Μακεδονία
- Published in Ελλάδα
Χειμωνιάτικο παραμένει το σκηνικό του καιρού στη Μακεδονία, όπου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.
Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.
Στη Φλώρινα και την Κοζάνη αυτή την ώρα η θερμοκρασία είναι -4 βαθμούς Κελσίου, στα Γρεβενά και το Βελβεντό Κοζάνης -1, στο Κιλκίς 0, στη Νάουσα 1 και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 2.
Στη Θεσσαλονίκη κλειστές παραμένουν οι επαρχιακές οδοί Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου και Μελισοχωρίου-Ωραιοκάστρου, ενώ στην Πέλλα κλειστοί είναι οι δρόμοι που οδηγούν στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας.
Στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, συνολικά 11 πτήσεις χρειάστηκε να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια, λόγω χαμηλής νέφωσης. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου, το προσωπικό του αεροδρομίου είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη χιονόπτωση.
Mε αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Θεσ/νίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης Πολυγύρου, στην εθνική οδό Κατερίνης-Ελασσόνας. Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Γρεβενών και Φλώρινας, καθώς και στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού στη Φλώρινα. Στην Καστοριά και στην Κοζάνη αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο. Ακόμη, αλυσίδες χρειάζονται στις εθνικές οδούς Κοζάνης – Ιωαννίνων, Κοζάνης – Φλώρινας και Κοζάνης – Λάρισας.
Ταλαιπωρία περίμενε τους οδηγούς στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα από Κοζάνη προς Βέροια, όπου ακινητοποιήθηκε νταλίκα.
[ΑΠΕ-ΜΠΕ]
Related items
-
ΟΠΕΚΑ: Εισοδηματική ενίσχυση έως 600 ευρώ για οικογένειες σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές
-
Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς – Οι αλλαγές που φέρνει το 2025-26
-
89η ΔΕΘ: Επιχειρηματικότητα, καινοτομία και πολιτισμός στο προσκήνιο
-
Real Estate Crowdfunding: Η νέα τάση επενδύσεων στην αγορά ακινήτων
-
Από 1/1/2026 σε πλήρη λειτουργία ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας