Π. Καμμένος στο Star: Οι ΑΝΕΛ θα κάνουν ότι μπορούν για να μπλοκάρουν την Συμφωνία των Πρεσπών

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε "πονηρό" το "γιατί ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στην εθνότητα και το όνομα και δεν πάει στο πιο προφανές ότι με την τροπολογία 36 καταργείται το erga omnes" και επισήμανε ότι η συμφωνία που έρχεται προς επικύρωση δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που υπέγραψε ο Κοτζιάς.

Αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης για προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και χαρακτήρισε την Συμφωνία αντισυνταγματική καθώς, όπως είπε, "παραβιάζει το άρθρο 28 παρ 3 του Συντάγματος και πρέπει να ψηφιστεί, αν ψηφιστεί, από 180 βουλευτές". "Καλώ τον πρωθυπουργό να αποσύρει την αυριανή ψηφοφορία, να φέρει την κάλπη και ο ελληνικός λαός να αποφασίσει αν θέλει την Συμφωνία των Πρεσπών, να τελειώσουμε με τα θέματα της διαπλοκής και της διαφθοράς που έχουμε αργήσει πολύ, να δώσουμε στον ελληνικό λαό ότι έχει να εισπράξει από τον κόπο του και τις θυσίες που έκανε για τα μνημόνια όλα αυτά τα χρόνια και (καλώ) τον κ. Μητσοτάκη να καταλάβει ότι υπάρχουν εθνικές προτεραιότητες" τόνισε.

Είπε ότι οι ΑΝΕΛ θα είναι παρόντες στο συλλαλητήριο (σσ της Κυριακής) και θα κάνουν ότι μπορούν "καταθέτοντας προσφυγή στο ΣτΕ, υποστηρίζοντας την πρόταση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και κάνοντας ότι πρέπει εντός και εκτός Βουλής με όσα επιτρέπει το Σύνταγμα για να μπλοκάρουμε την Συμφωνία".

Ερωτηθείς με αφορμή όσα είχε πει για παρέμβαση ξένων δυνάμεων και ύπαρξη μεγάλων χρηματικών ανταλλαγμάτων στην Βουλή της πΓΔΜ για την Συμφωνία των Πρεσπών, αν ανησυχεί ή έχει πληροφορίες ότι μέχρι να ψηφιστεί και εδώ η Συμφωνία θα υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα, απάντησε "για την ψυχή της μάνας τους δεν νομίζω ότι το κάνουν πολλοί".

Ερωτηθείς και πάλι αν αναφέρεται και σε δικά του στελέχη απάντησε "αναφέρομαι στους πάντες". "Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι για την υπόθεση των Σκοπίων έχουν πέσει συμφέροντα τεράστια να την υποστηρίξουν με πρώτο το Ίδρυμα Σόρος, εταιρεία συμφερόντων του οποίου, κατά ένα περίεργο τρόπο έχει πάρει και τις βίζες στην Ελλάδα από το υπουργείο Εξωτερικών, θέμα που θα έλθει στη Δικαιοσύνη" είπε.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν επιχειρηματίες που θέλουν με οποιοδήποτε τρόπο να τελειώσει το θέμα με τα Σκόπια για να κάνουν μπίζνες και υπάρχουν και εκείνοι που θέλουν να λύσουν ιδεολογικά το θέμα.

Απαντώντας σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι "ο Καμμένος έχει θεωρίες συνωμοσίας" είπε ότι "το Ίδρυμα Σόρος το έχουν καταγγείλει οι Τραμπ και Πούτιν". Ανέφερε, επίσης ότι "κάποιοι ακόμα πιστεύουν στην "Μακεδονία του Αιγαίου" την αιτία που στον Εμφύλιο Πόλεμο σκοτώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι" προσθέτοντας ότι "αν δει κανείς τα κείμενα του Σιάντου, ακόμα και από την πλευρά της αριστεράς και πως δεν απεδέχθη ο Σιάντος τότε να πάει ο ΕΛΑΣ στο Βαλκανικό Στρατηγείο και να παραμείνει στο Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής, ένας ηγέτης της κομμουνιστικής ηγεσίας που στη συνέχεια κατηγορήθηκε ως πράκτορας της Ιντέλλιτζενς Σέρβις τότε, θα καταλάβει ποιό είναι το βάθος αυτής της ιστορίας". "Ιδεολογικά η Αριστερά μπορεί να το στηρίζει, αλλά είναι θέμα που σχετίζεται και με την προπαγάνδα του Μουσολίνι που βρήκε την θεωρία της "Μακεδονίας του Αιγαίου" και εν συνεχεία τη στήριξε ο Τίτο" πρόσθεσε.

Ο κ. Καμμένος στην παρατήρηση περί κλίματος στον ΣΥΡΙΖΑ "να τελειώνει με τον Καμμένο" είπε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Ν. Βούτσης "που τον ενοχλεί πχ να αναφέρομαι στην υπόθεση Κουφοντίνα που δεν μπορεί να παίρνει άδειες σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία έχει εξασφαλίσει ασφάλεια απέναντι στην τρομοκρατία", ο Ν. Φίλης " που τον ενοχλούσαν οι απόψεις μου για την Εκκλησία και τις παρελάσεις" και η αριστερή πτέρυγα δεν τον έβλεπαν με καλό μάτι και υπονόμευαν -"ο κ. Βούτσης και η αριστερή πτέρυγα"- την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. "Έπιναν ξίδι τόσο καιρό, εμείς συγκυβερνούσαμε με τον κ. Τσίπρα ο οποίος τους έγραφε στα παλιά του υποδήματα" είπε ενώ ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός ήλθε στο κομβικό σημείο ώστε "μόλις τελείωσε με τους ΑΝΕΛ" να ξεκινήσει με την κεντροαριστερά, απάντησε "μπορεί να έφθασε σε αυτό το σημείο, αλλά αν κεντροαριστερά είναι η κ. Κουντουρά που ο πατέρας της έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου, τότε τους καλωσορίζω στην νέα αριστερά".

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι έχει απευθύνει προσκλητήριο συστράτευσης σε όλες τις πατριωτικές δυνάμεις το οποίο "αν πετύχει και δημιουργήσουμε ένα μεγάλο μέτωπο που θα προασπίσει τις αρχές και τις αξίες μας θα ξαναείμαστε στη βουλή με ποσοστό που θα ενοχλήσει τους δημοσκόπους, τα μεγάλα συμφέροντα και εκείνους που θα ήθελαν να μην υπάρχουμε". "Θα είμαστε πρόθυμοι να υπερασπίσουμε οποιονδήποτε θέλει τη δημιουργία μιας εθνικής κυβέρνησης, αλλά όχι καθοδηγούμενης από συγκεκριμένα διαπλεκόμενα εγκληματικά συμφέροντα, θα βοηθήσουμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια οικονομικής ανάταξης της πατρίδας μας".

Υπενθύμισε ότι ανέκαθεν θέση των ΑΝΕΛ ήταν η προσέγγιση με τις ΗΠΑ, "καταφέραμε και γυρίσαμε το καράβι, δεν άρεσε αυτό σε κάποιους αριστερούς από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η Ελλάδα είναι ο κύριος σύμμαχος των ΗΠΑ στη περιοχή". "Τα βρήκαμε με το Ισραήλ, κάποιοι τότε πήγαιναν βόλτα με τα καράβια της Παλαιστίνης για να κάνουν "ντου" στο Ισραήλ, εμείς θεωρούμε ότι το Ισραήλ είναι σύμμαχός μας μαζί με την Αίγυπτο και την Ιορδανία και αυτή η κυβέρνηση το υπηρέτησε αυτό" πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν το προσκλητήριο του απευθύνεται εκτός από τους πολίτες και σε πρόσωπα όπως του κκ Καρατζαφέρη, Μπαλτάκο και Βελόπουλο, ο κ. Καμμένος είπε, καταλήγοντας "ο κ. Βελόπουλος έχει αντίγραφα από τον Χριστό δεν μπορώ να φθάσω εκεί πάνω για να συνομιλήσω σε τέτοιο πνευματικό επίπεδο, αλλά σε άλλες υγιείς δυνάμεις του τόπου μπορώ".

[ΑΠΕ-ΜΠΕ]