Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Χωρίς προβλήματα η διαμονή των τουριστών στη Χαλκιδική
- Published in Ελλάδα
Την άμεση και όσο το δυνατόν ταχύτατη αποκατάσταση των καταστροφών από τη θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική στη καρδιά της τουριστικής περιόδου, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΠΟΞ διευκρινίζει ότι δεν παρατηρούνται προβλήματα στη διαμονή των τουριστών, καθώς δεν έχουν σημειωθεί ζημιές σε δωμάτια ξενοδοχείων, παρά μόνο σε εξωτερικούς χώρους μονάδων που βρέθηκαν αντιμέτωπες με τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ υπογράμμισε πως «οι ξενοδοχειακές κτιριακές υποδομές της Χαλκιδικής άντεξαν, διότι είναι σύγχρονες και ασφαλείς για τους τουρίστες».
Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στις εντατικές προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού ώστε να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατόν οι μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο, στην ηλεκτροδότηση και στις υποδομές, κάνοντας λόγο για «αγώνα δρόμου που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό».
Ο κ. Τάσιος υπενθύμισε το πάγιο αίτημα της ΠΟΞ για να αναβαθμιστούν οι φθίνουσες υποδομές αρκετών τουριστικών περιοχών της χώρας - μεταξύ των οποίων και η Χαλκιδική - που χρήζουν όπως είπε «άμεσων παρεμβάσεων, εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της λειτουργικότητάς τους».[ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Related items
-
20 Γαλάζιες Σημαίες για τον Δήμο Νέας Προποντίδας το 2026
-
Γαλάζιες Σημαίες 2026: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα με 658 βραβεύσεις και κορυφαίες Κρήτη και Χαλκιδική
-
TUI: Ελλάδα και Ισπανία κερδίζουν τις κρατήσεις τελευταίας στιγμής το καλοκαίρι
-
Επιχειρηματικότητα, αγροδιατροφή και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ανάπτυξης στο επίκεντρο της επίσκεψης του υφ. Εσωτερικών στη Χαλκιδική
-
Παρουσιάζεται το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό – Έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη












