Ο πρώτος καύσωνας του έτους, με έντονο και παρατεταμένο κύμα ζέστης
- Published in Ελλάδα
Η αστάθεια του καιρού συνεχίζεται σήμερα, με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις (σε μερικές μάλιστα περιοχές το χαλάζι ενδέχεται να έχει μέγεθος μεγαλύτερο των δύο εκατοστών).
Ωστόσο, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας, αρχής γενομένης από αύριο Τρίτη. Το πρώτο έντονο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή 27/6, με τη θερμοκρασία να σημειώνει προοδευτική σημαντική άνοδο και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται μέσα στο τριήμερο Πέμπτης 24/6 - Σαββάτου 26/6, οπότε σε αρκετές περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, με τις μέγιστες να φτάνουν κατά τόπους τους 41-43 βαθμούς Κελσίου.
[ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Related items
-
TUI: Ελλάδα και Ισπανία κερδίζουν τις κρατήσεις τελευταίας στιγμής το καλοκαίρι
-
Τράπεζες και δανειολήπτες: Νέο νομοσχέδιο φέρνει αλλαγές στις χρεώσεις
-
22η ΔΕΒΘ: Ισχυρό διεθνές αποτύπωμα και σχέδια για παρουσία όλο τον χρόνο
-
Παρουσιάζεται το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό – Έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη
-
Ελληνικοί θερμικοί δορυφόροι: Παρακολούθηση πυρκαγιών σε σχεδόν πραγματικό χρόνο












