Από 1η Μαΐου αίρεται η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης
- Published in Ελλάδα
Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει η ζωή στη χώρα μετά την 1η Μαΐου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Ειδικότερα, από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Αυγούστου δεν θα χρειάζεται πλέον η επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού, το γνωστό COVID pass. Το μέτρο θα επανεξεταστεί από την 1η Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, έως τις 31 Μαΐου παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.
Επίσης, από την 1η Μαΐου, και για την ακρίβεια από τις 3 Μαΐου που ανοίγουν ξανά τα σχολεία, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία χωρίς να χρειάζεται να κάνουν self test.
Στο εξής, από την 1η Μαΐου θα κάνουν ένα rapid τεστ την εβδομάδα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για να προσέρχονται στην εργασία τους.
Από την 1η Μαΐου έως τις 30 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων με πληρότητα 100% και αίρεται κάθε περιορισμός. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης, και αυτό το μέτρο θα επανεξεταστεί από την 1η Σεπτεμβρίου.
Όσον αφορά το Πάσχα, θα εορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα, ενώ, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, συστήνεται η χρήση μάσκας ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους.
Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι εφέτος όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά, για πρώτη φορά μετά από την έναρξη της πανδημίας.
[ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Related items
-
Παράταση για την καθολική εφαρμογή του συστήματος IRIS ζητά το ΒΕΘ
-
Οι ρυθμίσεις που “ξεκλειδώνουν” τα κλειστά σπίτια - Όλα τα κίνητρα για ιδιοκτήτες τα οφέλη για ενοικιαστές
-
Τρία ορόσημα για να βγει ο αγροτικός τομέας από το «μνημόνιo»
-
Παράταση έως 30 Οκτωβρίου για υποβολή των «Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής» Σεπτεμβρίου 2025
-
Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ












