Διοργάνωση ημερίδας με δύο θεματικές ενότητες στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο

Το επιμελητήριο Χαλκιδικής διοργανώνει την Παρασκευή 05 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό του Κέντρο στον Πολύγυρο εκδήλωση με δύο θεματικές ενότητες:
1. «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων»
2. «Ηλεκτρονικές συναλλαγές και ασφάλεια»

Στην εκδήλωση, στην πρώτη θεματική ενότητα, θα παρουσιασθεί η πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) να ιδρύσει φορέα πιστοποίησης για επαγγέλματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο, για επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία καθώς και παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου ενώ αξίζει να τα προστατεύσουμε.

Βασικός στόχος είναι η πιστοποίηση των φυσικών προσώπων μέσα από την αναγνώριση της κατάρτισης, της γνώσης και της εμπειρίας τους που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες και καταγεγραμμένες απαιτήσεις, προδιαγραφές και διαδικασίες που προβλέπονται από διεθνή πρότυπα. Την παρουσίαση στην πρώτη θεματική ενότητα, θα κάνει ο Διευθυντής του Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης κος Άγγελος Τόλκας.

Στην δεύτερη θεματική ενότητα, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, αναγνωρίζοντας τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, την ανάπτυξη της πληροφορικής και την ευρύτατη χρήση του Διαδικτύου στο σύνολο των καθημερινών δραστηριοτήτων μας, στην παραγωγική διαδικασία, στις συναλλαγές, στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, ακόμα και στον τρόπο σκέψεως του σύγχρονου ανθρώπου, αποφάσισε να οργανώσει την εκδήλωση – ημερίδα, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που η αποστολή της συμπεριλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων ή αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Η παρουσίαση της δεύτερης θεματικής ενότητας θα γίνει από Αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Το διήμερο 5-6 Μαΐου θα λειτουργεί τις απογευματινές ώρες στον εξωτερικό χώρο του Επιμελητηρίου στον πεζόδρομο, έκθεση με παραδοσιακά προϊόντα του νομού μας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).Last modified onΤετάρτη, 26 Απρίλιος 2017 10:43