Εργατικό δυστύχημα στις Σκουριές Χαλκιδικής

 

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή Λάκκο Καρατζά στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία ένας 46χρονος άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα, στις 08:00 π.μ. ενώ εκτελούσε εργασίες υλοτομίας. Ο άτυχος υλοτόμος, έκοβε δέντρο όταν καταπλακώθηκε από κλωνάρι διπλανού δέντρου. Ο 46χρονος εργαζόταν σε εταιρεία η οποία είχε αναλάβει εργολαβία για την « Ελληνικός Χρυσός».

Προανάκριση για ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας, ενώ ανακοίνωση για το θανάσιμο τραυματισμό του 46χρονου εξέδωσε και η « Ελληνικός Χρυσός» εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του Δ.Σ. της εταιρείας, στην οικογένεια του άτυχου άνδρα και διαβεβαιώνοντας ότι η εταιρεία συνεργάζεται ήδη με τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση των συνθηκών του δυστυχήματος.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου από την «Ελληνικός Χρυσός»:

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 28 Αυγούστου 2017,

Θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί, στον Καρατζά Λάκκο στις Σκουριές.

Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από το τμήμα Υγιεινής και Ασφάλειας της Ελληνικός Χρυσός, ενώ ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει οι έρευνες από την Αστυνομία και την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος.

Η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό που στοίχησε την ζωή στον 46χρονο υλοτόμο, εργαζόμενο στην εργολαβία των υλοτομιών στον Καρατζά Λάκκο.

Η απόκριση του νοσηλευτικού προσωπικού και της Ομάδας Διάσωσης της εταιρείας και η μεταφορά του 46χρονου, στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου ήταν άμεση.

Η Ελληνικός Χρυσός και η Eldorado Gold θέτουν ως πρώτη προτεραιότητα τις υψηλότερες προδιαγραφές Υγιεινής και Ασφάλειας για το σύνολο των εργαζομένων στην εξέλιξη και την ανάπτυξη των έργων, συμπεριλαμβανομένων και όσων απασχολούνται στους συνεργαζόμενους εργολάβους.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός κ. Eduardo Mοura και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Δημήτρης Δημητριάδης, εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, διαβεβαιώνοντας τους οικείους του για την αμέριστη συμπαράσταση της εταιρείας σε κάθε τους ανάγκη.[ΑΠΕ-ΜΠΕ]Last modified onΔευτέρα, 28 Αύγουστος 2017 15:56