Από τους νοτιάδες στο κρύο!

Featured Από τους νοτιάδες στο κρύο! Photo: Δημήτρης Βήχος

0000000DHMHTRHSVHXOS Γράφει: Δημήτρης Βήχος

Από τους νοτιάδες και τις υψηλά σχετικές τιμές θερμοκρασίας και υγρασίας, θα πάμε από βδομάδα στους βοριάδες, το κρύο και τον παγετό τις πρωινές ώρες.

Από αύριο Δευτέρα βράδυ και κυρίως την Τρίτη και την Τετάρτη, θα επικρατήσουν ΒΔ άνεμοι που θα φτάσουν στις δυτικές θαλάσσιες και πεδινές περιοχές του νομού τα 5 με 6 μποφώρ και θα είναι πολύ κρύοι. Έτσι την Τρίτη και την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα πέσει ακόμα και 10 βαθμούς σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.

Τετάρτη και Πέμπτη, ακόμα και στις πεδινές περιοχές, τα θερμόμετρα δεν θα ξεπεράσουν στους 9 βαθμούς και μόλις τους 3 στα ορεινά του νομού, ενώ θα πέσουν και τα επίπεδα σχετικής υγρασίας. Την νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός, κυρίως στις ορεινές περιοχές, όπου αναμένονται ελάχιστες θερμοκρασίες ακόμα και -6 βαθμών, σε περιοχές όπως το Παλαιοχώρι και ο Άγιος Πρόδρομος.

Απο πλευράς φαινομένων αυτά θα είναι λίγα και θα περιορίζονται στις Ανατολικές περιοχές του νομού, που κοιτούν στο Αιγαίο πέλαγος.
Συγκεκριμένα θα σημειωθούν λίγες βροχές στο Άγιον Όρος και σε περιοχές της νότιας Σιθωνίας, ενώ ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ψηλά του Αγίου Όρους και την κορυφή του Χολομώντα.0000000HV

Last modified onΚυριακή, 03 Δεκέμβριος 2017 19:53