Ο Καιρός των Χριστουγέννων στη Χαλκιδική

Featured Ο Καιρός των Χριστουγέννων στη Χαλκιδική

 Γράφει: Δημήτρης Βήχος

Με ήπιες γενικά συνθήκες θα περάσουν οι ημέρες των Χριστουγέννων στην Χαλκιδική.

Αύριο Παρασκευή όμως θα συνεχιστεί ο συννεφιασμένος και ψυχρός καιρός, ενώ θα χρειάζεται προσοχή στις μετακινήσεις που θα είναι πολλές λόγω του τετραημέρου, κυρίως στα ορεινά που σήμερα σημειώθηκαν χιονοπτώσεις και το οδόστρωμα θα είναι ολισθηρό.

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και το Σάββατο, όπου αναμένονται κάποια τοπικά φαινόμενα ασθενών βροχών ή και χιονοπτώσεων στο Άγιον Όρος και τα νότια της Σιθωνίας και της Κασσάνδρας. Η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή και δεν θα ξεπερνά τους 6 βαθμούς στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και τους 2 μόλις στα ορεινά.

Την Κυριακή παραμονή των Χριστουγέννων όπου τα παιδιά θα ψάλλουν τα κάλαντα τις πρωινές ώρες θα κάνει πολύ κρύο με παγετό που στα ορεινά θα είναι ισχυρός. Το πρωινό της Κυριακής λοιπόν δεν αποκλείονται θερμοκρασίες -7 βαθμών σε ορεινές περιοχές του νομού όπως ο Αγ. Πρόδρομος και το Παλαιοχώρι, ενώ και στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα τα θερμόμετρα θα είναι λίγο κάτω από το μηδέν.

Μετά θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια παντού όμως θα κάνει κρύο με την θερμοκρασία να φτάνει στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα τους 9 βαθμούς και του 4 στα ορεινά.

Την ημέρα των Χριστουγέννων αλλά και την δεύτερη ημέρα ο καιρός θα βελτιωθεί ουσιαστικά με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας. Τέλος η επιστροφή των εκδρομέων του τετραημέρου θα γίνει με ήπιο καιρό ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες που θα φτάνουν τους 14 βαθμούς στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και τους 9 στα ορεινά τμήματα.Last modified onΠέμπτη, 21 Δεκέμβριος 2017 22:44