Τροχαία: Έκκληση στους οδηγούς του Σαββατοκύριακου

Έκκληση στους οδηγούς να μην χρησιμοποιούν τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης κάνουν οι αξιωματικοί της Τροχαίας. Οι παραβάσεις της Λ.Ε.Α. παρατηρούνται το Σαββατοκύριακο και ειδικά κατά τις ώρες αιχμής όταν τα οχήματα ακινητοποιούνται στην εθνική οδό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης Γεώργιο Σουρβίνο, οι παραβάσεις της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) ξεπερνούν τις 25 κάθε μέρα του Σαββατοκύριακου. “Είναι ζωτικής σημασίας η ΛΕΑ να είναι ελεύθερη για τα επείγοντα περιστατικά. Εφαρμόζουμε την στενή επιτήρηση με δίκυκλο της τροχαίας αλλά και περιπολικό τα οποία κινούνται συνεχώς και στα δύο ρεύματα. Είναι απογοητευτικό, αλλά κάθε μέρα εξόδου ή επιστροφής βεβαιώνουμε 25 παραβάσεις”

Μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 fm”, ο αστυνομικός διευθυντής Τροχαίας επεσήμανε ότι η ταλαιπωρία στην έξοδο και στην επιστροφή από την Χαλκιδική εντοπίζεται στο τμήμα από την έξοδο της περιφερειακής οδού στην εθνική Θεσσαλονίκης-Μουδανίων, όπου οι 3 λωρίδες κυκλοφορίας γίνονται 2, έως και την αερογέφυρα της Θέρμης. Ο κ. Σουρβίνος προτρέπει τους εκδρομείς να μην ξεκινούν το ταξίδι τους τις ώρες αιχμής, μεταξύ 09:00 π.μ. και 13:00 μ.μ.. “Η κίνηση σε αυτό το τμήμα του δικτύου είναι πολύ μεγάλη γιατί δεν υπάρχουν αρκετές διέξοδοι αλλά και επειδή όλοι επιλέγουν να ταξιδέψουν από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι”

Μεγάλη η συνδρομή του ελικοπτέρου τα Σαββατοκύριακα

Η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος επιτήρησης του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής με ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, όπως αναφέρει ο αστυνομικός διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, παρέχει μεγάλη βοήθεια στη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

“Οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούσαμε να έχουμε την ακριβή εικόνα στην ευρύτερη περιοχή. Η επιτήρηση της κυκλοφορίας από το ελικόπτερο είναι εξαιρετικά βοηθητική αφού οι χειριστές του έχουν συνολική εικόνα των δρόμων. Έτσι μπορούν να μας κατευθύνουν προκειμένου να διευκολύνουμε την κίνηση όπως για παράδειγμα να διοχετεύσουμε αυτοκίνητα σε παρακαμπτήριες οδούς”.[ΑΠΕ-ΜΠΕ]