Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στην Χαλκιδική

 Γράφει ο Δημήτρης Βήχος

Πάμε να δούμε τον καιρό του τριημέρου που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς γίνονται πολλές εκδηλώσεις στο τέλος της αποκριάς.

Το Σάββατο λοιπόν αλλά και την Κυριακή ο καιρός θα είναι καλός χωρίς πιθανότητα για βροχές. Γενικά θα υπάρχει ηλιοφάνεια κυρίως την Κυριακή ενώ λίγες νεφώσεις στα νότια του νομού κυρίως το Σάββατο θα είναι χωρίς σημασία.

Η θερμοκρασία θα είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα για την εποχή και θα φτάνουν τους 13 βαθμούς κατά μέσο όρο στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και τους 8 στις ορεινές περιοχές.

Την κυριακή λοιπόν που θα έχουμε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλο τον νομό περιμένουμε τις καλύτερες καιρικές συνθηκες με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες παρόμοιες με του σαββάτου.

Το μεγάλο καρναβάλι στον πολύγυρο θα είναι με ηλιοφάνεια και θερμοκρασία γύρω στους 8 βαθμούς το μεσημέρι. 

Την ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ θα έχουμε μια διαφοροποίηση στον καιρό καθώς υπάρχουν πιθανότητες για λίγες βροχές από το μεσημέρι όμως και μετά. Το πέταγμα του χαρταετού όπως δείχνουν τα στοιχεία θα γίνει με λίγες νεφώσεις. Πιο ευνοικά θα είναι τα πράγματα στα παραθαλάσσια τμήματα όπου θα φυσάει ένα ελαφρύ αεράκι που θα βοηθήσει, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση της τάξεως των 2 βαθμών με τις τιμές του σαββάτου.

Καλοκαιρία προβλέπεται και στα Νέα Μουδανιά το Σάββατο αλλά και την Κυριακή με τα θερμόμετρα εδώ να φτάνουν τους 13 βαθμούς το μεσημέρι.

Την Καθαρά Δευτέρα που έχουμε και την γιορτή των οστράκων θα υπάρχουν νεφώσεις ενώ μέχρι και το μεσημέρι δεν φαίνεται να βρέχει.

Στην επιστροφή των εκδρομέων το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας θα επικρατήσουν νεφώσεις και θα σημειωθούν κάποιες βροχές χωρίς όμως να φαίνεται να έχουν μεγάλη ένταση.

Καλό τριήμερο σε όλους και καλή διασκέδαση!!!