Χαλκιδική: Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

 Γράφει ο Δημήτρης Βήχος

Γενικά συννεφιές μας περιμένουν αυτό το Σαββατοκύριακο ενώ το κυριοτερο χαρακτηριστικό του καιρού είναι η άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές, που θα έχουν ως αποτέλεσμα το λιώσιμο του χιονιού που έπεσε τις προηγούμενες ημέρες στα ορεινά του νομού, εμπλουτίζοντας τον υδροφόρο ορίζοντα με πολύτιμο νερό.

Κατά τα άλλα η θερμοκρασία όπως είπαμε θα ανέβει αρκετά και θα φτάνει τους 14 βαθμούς στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και γύρω στους 10 στα πιό ορεινά τμήματα.

Από πλευράς βροχοπτώσεων η Κυριακή φαίνεται πως συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για αυτό το ενδεχόμενο και αυτό μόνο στα ορεινά του νομού, ενώ το Σάββατο θα είναι συννεφιασμένο χωρίς όμως πιθανότητες για βροχή.

Από πλευράς ανέμων αυτοί θα είναι γενικά ασθενείς και μόνο στα νοτιότερα θαλάσσια τμήματα θα φυσά ένα νότιο ρέυμα το πολύ 3 με 4 μποφώρ.

Συννεφιά και στον Πολύγυρο κατά περιόδους αυξημένη όπου την Κυριακή δεν αποκλείεται πρόσκαιρη βροχή, ενώ η θερμοκρασία που και εδώ θα σημειώσει άνοδο θα φτάσει τους 10 βαθμούς κελσίου.