Χαλκιδική: ο καιρός το Σαββατοκύριακο και η τάση για το Πάσχα

 Γράφει ο Δημήτρης Βήχος

Καλές γενικά καιρικές συνθήκες αναμένουμε αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το Σάββατο θα έχουμε τις καλύτερες καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια ασθενείς γενικά ανέμους και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα ορεινά του νομού, που θα φτάσει τους 18 βαθμούς στα πεδινά και παραθαλάσσια και τους 16 στα ορεινά του νομού.

Από τις νυχτερινές ωρες του Σαββάτου χρειάζεται προσοχή καθώς θα ενισχυθούν οι νότιοι άνεμοι στις νότιες παραθαλάσσιες περιοχές του νομού.

Την Κυριακή ο καιρος θα είναι καλός κατά την διάρκεια της ημέρας όμως θα ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ οι νοτιάδες στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού, εξαιτίας μιας διαταραχής που περνάει αρκετά βορειότερα και θα φτάσουν τα 6 μποφώρ μέσα στην θάλασσα στα παράλια ολόκληρου του νότιου τμήματος του νομού.

Απο αυτο το αίτιο πάλι ίσως δώσει με την άκρη του, το μεσημέρι της κυριακή κάποια τοπικά φαινόμενα μόνο στα ορεινά του νομού, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα καταλάβουμε κάποια διαφορά πέρα από τους ανέμους.

Την Μεγάλη Εβδομάδα, ο καιρός με τα σημερινά στοιχεία βέβαια, δείχνει να είναι καλός, με ηλιοφάνεια τουλάχιστον ως την Μεγάλη Τετάρτη και θερμοκρασίες γύρω στους 18 βαθμούς κατά μέσο όρο, ενώ για πιό μετά προς το Πάσχα υπάρχει πιθανότητα να μας επηρεάσει μια διαταραχή όμως αν γίνει θα είναι άστατο καιρο που δεν φαίνεται να δημιουργεί μεγάλα προβλήματα, δηλαδή θα εκδηλώνονται κάποιες βροχές αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με βελτιωμένο καιρό, όπως γίνεται αυτήν την εποχή.

Ηλιοφάνεια στον Πολύγυρο το Σάββατο με την θερμοκρασία να φτάνει το μεσημέρι και τους 15 βαθμούς κελσίου.

Τέλος η θερμοκρασία στην θάλασσα κατά μέσο όρο είναι αυτήν την εποχή στους 17 βαθμούς κελσίου ακόμα πολύ κρύα δηλαδή.

Προγραμματίστε και κάντε εξωτερικές εργασίες λόγω του πάσχα τουλάχιστον ως την Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός θα είναι καλός.