Χαλκιδική: Ο καιρός το Σαββατοκύριακο 14-15/4

 Γράφει ο Δημήτρης Βήχος

Όσο προχωράμε στην άνοιξη και πλησιάζουμε στο καλοκαίρι, ο καιρός του Σαββατοκύριακου αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον, εκτός από εμάς τους μόνιμους κατοίκους και για τους εποχικούς παραθεριστές και τουρίστες που θα κατακλύσουν καθε γωνιά αυτής της ευλογημένης γής.

Σε γενικές γραμμές ο καιρός θα είναι πολύ καλός αυτό το Σαββατοκύριακο.

Την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο ο ήλιος θα κυριαρχεί στον ουρανό οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία θα φτάνει κατά μέσο όρο από 18 ως 22 βαθμούς, ενώ η σχετική υγρασία θα είναι σχετικά αυξημένη κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα.

Την Κυριακή ο καιρός θα παραμείνει καλός με λίγες νεφώσεις μόνο στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού, ενώ θα ενισχυθούν και λίγο οι βοριάδες σε αυτά τα τμήματα και θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφώρ τοπικά μέσα στην θάλασσα.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού της Κυριακής θα είναι η πτώση της υγρασίας και στα παραθαλάσσια τμήματα ενώ η θερμοκρασία θα φτάνει και πάλι τους 22 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή στον καιρό τουλάχιστον μέχρι και την τρίτη.

Στον Πολύγυρο αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή με τα θερμόμετρα να φτάνουν τους 20 βαθμούς το μεσημέρι.

τέλος η θερμοκρασία της θάλασσας, κατά μέσο όρο αυτήν την περίοδο είναι ακόμα σε κρύα επίπεδα, στους 18 βαθμούς.