Χαλκιδική: ο καιρός το Σαββατοκύριακο 21-22/4

 Γράφει ο Δημήτρης Βήχος

Καλός σε γενικές γραμμές αναμένεται ο καιρός αυτό το Σαββατοκύριακο.

Την Παρασκευή ο καιρός αρχικά σε όλον τον νομό θα είναι αίθριος. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα συννεφιάσει από τα βορειανατολικά του νομού προς τα νοτιοδυτικά και θα σημειωθούν ασθενείς κατά βάση βροχές, σε Άγιον Όρος, Σιθωνία και στην Κασσάνδρα, που θα έχουν σταματήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ωρες του σαββάτου.

Το Σάββατο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η μικρή πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει περισσότερο αισθητή στα ορεινά τμήματα του νομού όπου τα θερμόμετρα δεν θα ξεπεράσουν τους 15 βαθμούς κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς κατά μέσο όρο. Θα επικρατήσει παντού ηλιοφάνεια με βορειοανατολικόυς ανέμους που θα φτάσουν στα ανατολικά του νομού τα 6 μποφώρ, ενώ ταυτόχρονα θα ρίξουν και την υγρασία των τελευταίων ημερών.

Την Κυριακή παρά την ψύχρα που θα κάνει τις πρωινές ώρες θα έχουμε τις καλύτερες καιρικές συνθήκες του Σαββατοκύριακου, με ηλιοφάνεια καθαρή ατμόσφαιρα, χαμηλή υγρασία ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει κατά μέσο όρο τους 18 με 20 βαθμούς κελσίου.

Ηλιοφάνεια και στον Πολύγυρο το Σαββατοκύριακο, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο όπου το μεσημέρι τα θερμόμετρα δεν θα δείξουν πάνω από 16 βαθμούς κελσίου.

Στους 19 βαθμούς κατά μέσο όρο βρίσκεται η θερμοκρασία της θάλασσας αυτήν την περίοδο.

Τέλος με τα σημερινά στοιχεία από την Δευτέρα και μετά θα έχουμε πάλι μικρή άνοδο της θερμοκρασίας ενώ και πάλι η υγρασία θα είναι και πάλι αυξημένη κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές.