Χαλκιδική: Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

 Γράφει ο Δημήτρης Βήχος

Πάμε να δούμε τον καιρό που θα επικρατήσει το τριήμερο καθώς ενδιαφέρει πολύ κόσμο που θα ήθελε να επισκεφτεί τα εξοχικά του, ή για μια εκδρομή.

Σχετικά καλός θα είναι ο καιρός το τρίημερο του Αγίου Πνεύματος. Ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με συννεφιές κυρίως στο Ανατολικό και Νότιο τμήμα του Νομού, ενώ είναι πιθανόν μπόρες με μικρή διάρκεια και ένταση να ξεκινούν από τα Βορειοανατολικά του Νομού με κατεύθυνση προς τα Νοτιοδυτικά, και αυτό θα γίνεται κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάνει κατά μέσο όρο τους 23 βαθμούς στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και τους 20 στα ορεινά του Νομού.

Από πλευράς ανέμων αυτοί θα είναι Βορειοανατολικοί και θα φυσούν στα Ανατολικά του Αγίου Όρους και στα Νοτιότερα τμήματα της Σιθωνίας και της Κασσάνδρας στα 5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία της θάλασσας, που επίσης ενδιαφέρει πολλούς που θα ήθελαν να κάνουν την πρώτη τους βουτιά, είναι κατά μέσο όρο στους 23 βαθμούς κελσίου αυτήν την εποχή, όμως όσο πιο Νότια πάμε στην Σιθωνία και την Κασσάνδρα λόγω της πιο άμεσης γειτνίασης με το αιγαίο πέλαγος να υπολογίζουμε ότι η θάλασσα είναι γύρω στους 2 βαθμούς πιο κρύα από τα βορειότερα παράλια τμήματα.

Ηλιοφάνεια στον Πολύγυρο το τριήμερο με εναλλαγές συννεφιάς και πιθανότητας βροχής το μεσημέρι με τα θερμόμετρα εδώ γύρω στους 20 βαθμούς το μεσημέρι.