Χαλκιδική: Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

 Γράφει ο Δημήτρης Βήχος

Καλό μήνα σε όλους!!

Με καλοκαιρινές διαθέσεις θα μπεί ο Ιούνιος και το πρωτο Σαββατοκύριακο του θα είναι σχεδόν καλοκαιρινό.

Το Σάββατο λοιπόν στα παραθαλάσσια τμήματα που -είναι και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον- ο καιρός θα είναι αίθριος όλο το 24 ωρο με γενικά ασθενείς ανέμους.

Την Κυριακή το πρωί και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος. Μικρή πιθανότητα για κάποια προσκαιρη μπόρα το απόγευμα της Κυριακής υπάρχει για την Σιθωνία και για το Άγιον όρος.

Στα ορεινά τμήματα του Νομού το Σάββατο ο καιρός το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας θα είναι αίθριος και μόνο το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις ενώ, την Κυριακή το απόγευμα θα σημειωθούν κάποιες τοπικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία όπως προείπαμε θα είναι σε σχεδόν καλοκαιρινά επίπεδα και θα φτάνει κατά μέσο όρο τους 27 βαθμούς κελσίου.

Οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς και μόνο στα παραθαλάσσια τμήματα η αύρα το απόγευμα θα είναι στα 3 μποφώρ.

Στον Πολύγυρο το Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις το απόγευμα, ενώ την Κυριακή υπάρχει πιθανότητα για τοπική καταιγίδα το απόγευμα, με το θερμόμετρο να δείχνει 25 βαθμούς το μεσημέρι.

Τέλος η θερμοκρασία της θάλασσας είναι κατά μέσο όρο στους 24 βαθμούς στα κεντρικά παράλια του νομού, ενώ στα νότια τμήματα της Σιθωνίας και της Κασσάνδρας, λόγω της άμεσης γειτνίασης με το Αιγαίο πέλαγος τα νερά θα είναι γύρω στους 2 βαθμούς πιό κρύα.