Μεγαλειώδης η συγκέντρωση για την Eλληνικότητα της Μακεδονίας στα Ν. Μουδανιά (VIDEO - SLIDE SHOW)

Featured Μεγαλειώδης η συγκέντρωση για την Eλληνικότητα της Μακεδονίας στα Ν. Μουδανιά (VIDEO - SLIDE SHOW) Photos: HALKIDIKI VOICE / METRON DESIGN STUDIO

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής διατράνωσαν πριν λίγο στην κεντρική πλατεία των Ν. Μουδανιών την βούληση και την πεποίθησή τους, ότι τελικά θα αποτραπεί η καθ' οιονδήποτε τρόπο αναφορά του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία των Σκοπίων, που για εσωτερικούς λόγους εναγωνίως αποζητά η γείτονας χώρα. Οι χιλιάδες πολίτες ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης, ένωσαν την φωνή τους με αυτήν άλλων δώδεκα πόλεων της Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποίησαν για τον ίδιο λόγο, την ίδια ώρα σήμερα ανάλογες λαϊκές συγκεντρώσεις, απαιτώντας από την πολιτική ηγεσία αλλαγή πορείας πάνω στο θέμα, στερώντας από όλους αυτούς που διατείνονται ότι "επίκειται λύση" με γεωγραφικό προσδιορισμό της ονομασίας, το λαϊκό έρεισμα.

000000704

Την μεγαλειώδη συγκέντρωση διοργάνωσε ο Δήμος Ν. Προποντίδας, ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς και ο πρώην Υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής, ως εκπρόσωπος της Επιτροπής αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, η οποία είχε και την πρωτοβουλία των σημερινών λαϊκών συγκεντρώσεων.
"Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε το αυτονόητο της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, την οποία δεν μπορεί κανείς να καπηλευθεί" τόνισε ο κ. Καρράς, ενώ ο κ. Παπαθεμελής υπογράμμισε ότι "Είναι Ελλάς η Μακεδονία και είναι τουλάχιστον περίεργο το γεγονός, ότι μια ομάδα Σλάβων της προς βορράν περιοχής μας διεκδικεί το Ελληνικό όνομα "Μακεδονία", ενώ ουδεμία σχέση έχει με αυτό, ούτε ιστορική, ούτε γραμματική, ούτε οποιαδήποτε άλλη!"

000000705

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Μητροπολίτες Κασσανδρείας κ.κ.Νικόδημος και Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος, οι οποίοι πριν τις κύριες ομιλίες χαιρέτισαν την μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση και την συμμετοχή του κόσμου.
Παρόντες ήταν ακόμη οι Βουλευτές Χαλκιδικής Γ. Βαγιωνάς και Σ. Βλάχου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Γ. Γιώργου, ο Περιφ. Σύμβουλος Σ. Βαλιάνος, ο πρόεδρος ΔΣ της ΑΝΕΤΧΑ Γ. Πασαλής, ο πρόεδρος ΔΣ του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ Γ. Κουφίδης, οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ν. Προποντίδας και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων της Χαλκιδικής, ενώ η καταλυτική στην επιτυχία της συγκέντρωσης παρουσία του κόσμου ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη.

000000703

000000706

000000707

* Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από την ιστορική συγκέντρωση, όπως τα είδε ο φακός του Halkidiki Voice.

- Camera-Editing: Halkidiki Voice0000000HV

Last modified onΠέμπτη, 07 Ιούνιος 2018 08:35