Χαλκιδική: Ο καιρός το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουνίου

 Γράφει ο Δημήτρης Βήχος

Μερικώς άστατος θα είναι ο καιρός το σαββατοκύριακο. Πάμε να δούμε πιό αναλυτικά.

Το Σάββατο θα έχουμε ηλιοφάνεια καθ όλη την διάρκεια σεδόν της ημέρας οπότε μπορούμε να απολάυσουμε το μπάνιο μας στην θάλασσα τόσο το πρωί τόσο και το απόγευμα.

Όμως αργά το βράδυ προς την Κυριακή θα διασχίσει τον νομό μια διαταραχή που θα έχει ως αποτέλεσμα, στην αλλαγή της ημέρας προς την κυριακή, να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, με μεγαλύτερη πιθανότητα να επηρεάσουν τα ορεινά τμήματα του νομού, και πιθανόν τμήματα της Σιθωνίας και του Αγίου Όρους.

Την Κυριακή υπολείμματα αυτής της διαταραχής θα δώσουν και πάλι μπόρες ή πρόσκαιρες καταιγίδες αυτήν την φορά από τα Βορειοανατολικά του Νομού προς τα Νοτιοδυτικά. Την Κυριακή το πρωί οι καιρικές συνθήκες θα είναι μάλλον κατάλληλες για μπάνιο, ενώ το απόγευμα, μπόρες θα επηρεάσουν τα Νοτιοδιτικά τμήματα του Νομού, από τα Μουδανιά ως και την Καλλικράτεια, ενώ θα βρέχει κι στα ορεινά του νομού, στα βορειοανατολικά τμήματα.

Η θερμοκρασία το Σάββατο θα φτάσει ακόμα και τους 30 βαθμούς κατά μέσο όρο, ενώ την Κυριακή με τα φαινόμενα θα πέσει κατά 2 βαθμούς.

Οι άνεμοι το Σάββατο θα είναι γενικά ασθενείς ενώ την Κυριακή θα επικρατεί γενικά ένα Βορειοανατολικό ρευμα όχι ενισχυμένο ομως.

Συνοψίζοντας λοιπόν, το Σάββατο θα έχουμε τις καλύτερες καιρικές συνθήκες, όμως την νύχτα προς την κυριακή δείξτε λίγη προσοχή, όσοι ασχολείστε με ψαρέματα και θαλάσσιες δραστηριότητες οι καταιγίδες τοπικά σηκώνουν δυνατούς ανέμους και κυμματισμό.

Κατά την επιστροφή της Κυριακής, στο οδικό δίκτυο, ενδέχεται οι οδηγοί το απόγευμα να συναντήσουν πρόσκαιρες βροχές.

Στον Πολύγυρο, το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αίθριος την ημέρα, ενώ την νύχτα προς την Κυριακή πολύ πιθανόν να εκδηλωθεί καταιγίδα. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι λίγο πιό δροσερός από το Σάββατο ενώ υπάρχει πιθανότητα για μπόρα το μεσημέρι. Η θερμοκρασία γύρω στους 28 βαθμούς το Σάββατο ενώ την Κυριακή στους 26.

Στα Νέα Μουδανιά το Σάββατο θα έχουμε ηλιοφάνεια ενώ την Κυριακή θα έχουμε πιο άστατο καιρό με μπόρες κατά διαστήματα κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία στους 29 βαθμούς το Σάββατο, ενώ την Κυριακή στους 27.