Δ. Σιθωνίας: Έκθεση ζωγραφικής "ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ" του Χρήστου Μποκόρου

Ο Δήμος Σιθωνίας, συνεχίζοντας τη συνεργασία με κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς, φιλοξενεί για το καλοκαίρι του 2018 στον Τεχνοχώρο ΑΠΟΘΗΚΗ στη Νικήτη, την έκθεση ζωγραφικής "ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ" του Χρήστου Μποκόρου.

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης μετά τις πρόσφατες ατομικές του εκθέσεις στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Μόσχας και στο Μουσείο Μπενάκη και τις ομαδικές, μεταξύ άλλων στο Παρίσι, το Πεκίνο και την Ακαδημία Αθηνών, παρουσιάζει μία επιλογή από τα έργα του στη Νικήτη, στο χώρο των  παλιών αποθηκών του Γεωργικού Συνεταιρισμού.

Τα έργα του, λάδι σε πανιά και ξύλα ποικίλων διαστάσεων, επικαιροποιούν το παράδοξο της μνήμης σε καιρούς καταναλωτικής αφασίας και λήθης και ορθώνουν μονοπάτια φωτός εν μέσω σκότους και λησμονιάς. Η αντίσταση των αξιών της παράδοσης, η αφθαρσία των στοιχειωδών της ύπαρξης και η επίμονη παραστατικότητα της τέχνης του, διεκδικούν για τον άνθρωπο ταυτότητα, πρόσωπο και συνέχεια, σε μια εποχή θολής αφαίρεσης και αγοραίων, εφήμερων αξιών.   

Η μαγεία της ζωής που υπερβαίνει το νόημά της, οι μεταφυσικές ρωγμές που ιριδίζουν στα πρωτεϊκά στοιχεία της ύπαρξης, η λιτή ευημερία ενός βίου απλού, ελληνικού και αιώνιου σαν τη φλόγα ενός κεριού είναι μερικά από τα διακυβεύματα που συνέχουν τα ‘’ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ’’ και συνδιαλέγονται, λειτουργικά,  με το θεατή.

Η έκθεση θα παραμείνει στον Τεχνοχώρο ΑΠΟΘΗΚΗ από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ώστε να έχουν τη δυνατότητα να την επισκεφθούν, τόσο κάτοικοι και επισκέπτες όσο και τα σχολεία της περιοχής.