Διάπλους Τορωναίου Κόλπου 2018 (PICS & VIDEO)

Featured Διάπλους Τορωναίου Κόλπου 2018 (PICS & VIDEO) Photos: HALKIDIKI VOICE / METRON DESIGN STUDIO

Ο 48ος Διεθνής Διάπλους του Τορωναίου κόλπου πραγματοποιήθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία, με 21 αθλητές να "πέφτουν" στην θάλασσα στην παραλία της Καλλιθέας σε έναν αγώνα μαραθώνιας κολύμβησης 26 χιλιομέτρων μέχρι την παραλία της Νικήτης, όπου και τερμάτισαν. Την διοργάνωση όπως και κάθε χρόνο είχε η Ε.Ε.Ν.Ν. "ο Σίθων" με την στήριξη του Δήμου Σιθωνίας, ενώ μεγάλη ήταν η συμβολή της τοπικής κοινωνίας στην επιτυχία της όλης εκδήλωσης.

000000753

Ο καιρός κατά την διάρκεια του αγώνα ήταν αίθριος και όπως παρατήρησαν αγωνισθέντες και συνοδοί "η θάλασσα ήταν σε πολλά σημεία της διαδρομής σαν πισίνα" γεγονός που δεν δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα, με τους αθλητές να έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τον χρόνο και την κόπωση.

000000752

Πρώτος τερμάτισε ο Χρυσόστομος Γιαννουλάκης από τη Θεσσαλονίκη, με χρόνο 6 ώρες και 15 λεπτά, ενώ τον ακολούθησε μετά από 35 λεπτά ο Νίκος-Βασίλης Βροντάκης από τα Χανιά της Κρήτης.
Μια ιδιαίτερη συμμετοχή, αφού πρώτη φορά Κρητικός αθλητής παίρνει μέρος στον Διάπλου του Τορωναίου.

-Camera-Editing: Halkidiki Voice

Με 7 ώρες και 9 λεπτά ο Νικητιανός Βασίλης Παπαθανασίου πήρε την τρίτη θέση, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο που έχει πετύχει μέχρι σήμερα τοπικός αθλητής.
Μετά από 7 λεπτά ήταν η σειρά του Ισπανού πρωταθλητή μαραθώνιας κολύμβησης Oscar Florit να στεφανωθεί με το στεφάνι ελιάς, ενώ στην παραλία τον περίμενε μέχρι να τερματίσει ο 3ος Βασίλης Παπαθανασίου, με τον οποίο ο Ισπανός πρωταθλητής κολύμβησε "χέρι-χέρι" μεγάλο μέρος της διαδρομής.

-Camera-Editing: Halkidiki Voice

Κύπελλα στους αθλητές που τερμάτισαν, αμένειμαν ο Δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος, ο πρόεδρος της Ε.Ε.Ν.Ν. "ο Σίθων" Μάκης Παπαθανασίου και μέλη του ΔΣ της διοργανώτριας Εκπολιτιστικής Εταιρείας Νέων της Νικήτης.

-Camera-Editing: Halkidiki Voice

Ήταν μιά πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση η φετινή με τους διοργανωτές να παίρνουν τα εύσημα από τους αθλητές και τις συνοδείες τους, ενώ πρέπει να σημειώσουμε την αξιοθαύμαστη ταχύτητα με την οποία η πόλη της Νικήτης επούλωσε τις πληγές της θεομηνίας που πριν λίγες μέρες έπληξε την περιοχή. "Κάτοικοι-Δήμος και Περιφέρεια υπερέβαλαν εαυτούς για να κάνουν -μέσα σε πέντε μέρες- και πάλι την Νικήτη το όμορφο τουριστικό θέρετρο που πάντα ήταν" τόνισαν στο Halkidiki Voice παράγοντες του τουρισμού της τοπικής κοινωνίας.0000000HV

Last modified onΔευτέρα, 16 Ιούλιος 2018 01:06