Κατάληψη στο Γενικό Λύκειο Αγ. Νικολάου Χαλκιδικής

Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Αγ. Νικολάου Χαλκιδικής διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση του σχολείου.

Παρακάτω ακολουθούν οι επιστολές του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Λυκείου καθώς και η επιστολή με τα αιτήματα των μαθητών.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δυστυχώς είμαστε στη δυσάρεστη θέση να δημοσιοποιήσουμε και να διαμαρτυρηθούμε προς κάθε κατεύθυνση για την κατάσταση που έχει περιέλθει το Γενικό Λύκειο Αγ. Νικολάου όπου φοιτούν τα παιδιά μας.

Οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτηρίου διαμαρτυρόμενοι εκτός των άλλων για την παντελή έλλειψη καθηγητών θετικών επιστημών που υπάρχει από την αρχή της χρονιάς.

Μετείχαμε στην κοινή συνεδρίαση του οργάνου που συγκλήθηκε μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του Λυκείου όπου εκεί μέσα βιώσαμε την απόγνωση των μαθητών ειδικά της Γ΄Λυκείου που δεν έχουν κάνει ούτε ώρα μαθηματικά στην κατεύθυνσή τους καθώς και φυσικών επιστημών.

Θεωρούμε ότι παραβιάζεται βασική αρχή του Συντάγματος για ισονομία και ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, γιατί είναι αδύνατον τα κενά μαθημάτων από την αρχή της χρονιάς να αναπληρωθούν, καθώς πολλά παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στα φροντιστήρια.

Δεν δεχόμαστε την υποβάθμιση ενός ιστορικού Λυκείου που από την ίδρυσή του έχει πολλές και μεγάλες επιτυχίες και συντελεί στην συνοχή και στην κοινωνικοποίηση της ευρύτερης περιοχής της Σιθωνίας.

Είμαστε στο πλευρό των παιδιών μας, συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα τους και επιφυλασσόμαστε να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο να διεκδικήσουμε αυτό που είναι προφανές και αυτονόητα για τα παιδιά μας αλλά και τις οικογένειές τους.

Γνωστοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση τα αιτήματα των παιδιών και ελπίζουμε ότι το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Κοινοποιούμε την διαμαρτυρία των μαθητών του Λυκείου Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής προκειμένου να σας γνωστοποιήσουμε τους λόγους για τους οποίους αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε την κατάληψη του κτιριακού συγκροτήματος που στεγάζει τα δύο σχολεία.

Κύριο αίτημα της κατάληψής μας αποτελεί η έλλειψη διδακτικού προσωπικού και η απώλεια σημαντικών διδακτικών ωρών σε βασικά μαθήματα όλων των τάξεων του γυμνασίου και του λυκείου και πρωτίστωςτης Γ΄ λυκείου σε μαθήματα κατεύθυνσης.

Συγκεκριμένα ενώ η διεύθυνση του σχολείου έχει ζητήσει επανειλημμένως την συμπλήρωση των κενών ωρών μαθηματικών και χημείας καθώς και για τις ώρες αισθητικής αγωγής για τα μαθήματα επιλογής (ελεύθερο σχέδιο), ουδέποτε έχει φτάσει καθηγητής στο σχολείο μας καθώς καλύπτονται κενά πιο κοντινών στη Θεσσαλονίκη σχολείων, πράγμα λογικό αν αναλογιστεί κανείς τα χιλιόμετρα που πρέπει να διανύουν καθημερινά οι καθηγητές από τον τόπο κατοικίας τους.

Από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να λησμονηθούν και τα υπόλοιπα ζητήματα του σχολείου μας, όπως:
1) Η έλλειψη του αθλητικού εξοπλισμού.
2) Οι λοιπές υλικοτεχνικές υποδομές αλλά και οι φθορές στις κτιριακές εγκαταστάσεις. Απόρροια των δύο παραπάνω αποτελεί η σπατάλη πετρελαίου λόγω της ελλιπούς θερμαντικής ικανότητας των σωμάτων.
3) Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για ολιγομελή τμήματα μαθημάτων επιλογής.
4) Η συνέπεια στην μεταφορά των μαθητών από και προς το σπίτι τους από τους υπεύθυνους για τις μετακινήσεις και των δρομολογίων.
5) Η εξασφάλιση παροχών για μαθητές με κινητικά προβλήματα.

Οι μαθητές του 15μελούς συμβουλίου Λυκείου Αγίου Νικολάου:

1. Αμοιρτζάς Στέλιος
2. Αποστολούδης Βαγγέλης
3. Ασυλλογίστου Ελπίδα
4. Ευαγγελινού Καλή
5. Ζαμάνης Γεώργιος
6. Ζαμάνη Κυριακή
7. Ζαφείρης Ιωακείμ
8. Καλλιμάνης Ιωάννης
9. Κιουρτζίδου Χριστίνα
10. Κούρα Κωνσταντίνα
11. Κρικελίκος Γιάννης
12. Λανταβός Θανάσης
13. Παμπόρης Σπύρος
14. Πεδιωτάκης Μανώλης
15. Σουρά Αναστασία-ΕιρήνηLast modified onΤετάρτη, 03 Οκτώβριος 2018 12:25