Απόπειρα ληστείας σε βάρος του κατήγγειλε 34χρονος ιερέας

Απόπειρα ληστείας εις βάρος του από δύο άγνωστους, που εισέβαλαν τα ξημερώματα στο σπίτι του στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, κατήγγειλε τριαντατετράχρονος ιερέας. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, οι δράστες μπήκαν στην κατοικία, την ώρα που κοιμόταν και όταν ο ίδιος αντιλήφθηκε την παρουσία τους, άρπαξε το κυνηγητικό του όπλο που βρισκόταν δίπλα από το κρεβάτι του, πιθανότατα για να τους εκφοβίσει.

Όπως κατέθεσε ο τριαντατετράχρονος στους αστυνομικούς, κατά τη συμπλοκή που ακολούθησε φαίνεται ότι πυροδοτήθηκε το όπλο, με συνέπεια ο ίδιος να τραυματιστεί στο μηρό. Στη συνέχεια, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο καταγγέλλων, αφού ειδοποίησε τις τοπικές αστυνομικές αρχές, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Η καταγγελία ερευνάται από την Ασφάλεια Πολυγύρου.

Πριν από ένα μήνα, στις 28 Δεκεμβρίου, ο ιερέας είχε πέσει ξανά θύμα ληστείας την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, όταν δύο άτομα τον πλησίασαν και αφού τον χτύπησαν με ξύλο του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και σταυρούς.

[ΑΠΕ-ΜΠΕ]