"Θρήνοι και τραγούδια της Άλωσης της Πόλης"


Εκδήλωση με αφορμή την επέτειο Άλωσης της Πόλης στις 29 Μαΐου 1453 


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Χορωδίας του Δήμου Πολυγύρου. Τη Κυριακή 29 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου με αφορμή την επέτειο Αλώσεως της Πόλης στις 29 Μαΐου 1453 η Βυζαντινή και Παραδοσιακή Χορωδία ερμήνευσε Θρήνους και Τραγούδια για την Άλωση της Πόλης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Πρόεδρος του Μορφωτικού, Πολιτιστικού, Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» κ. Ιφιγένεια Κυριάκου, ενώ ομιλήτρια για το ιστορικό γεγονός της Αλώσεως και τις του ιστορικές και πολιτισμικές προεκτάσεις, ήταν η κ. Μαρία Καραμπατάκη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος τόνισε τη σημασία της μνήμης και της παράδοσης, ιδιαίτερα μάλιστα στις μέρες μας «που είναι ανάγκη να κρατηθούμε στις ρίζες και τα βιώματα του πολιτισμού μας».

 0000060

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στην παραδοσιακή ορχήστρα η οποία συγκροτήθηκε από, τους: Αθανάσσιο Ξενούδη στο κανονάκι, Αντώνη Κωνσταντινίδη στο λαούτο, Γιάννη Κουσουλάκη στο βιολί και Γιάννη Κουτσάκη στα κρουστά, ενώ ερμήνευσαν οι Σοφία Θεοδοσιάδου, Αποστολία Γοργολίτσα, και Αθανάσιος Ξενούδης.

- Η Βυζαντινή και Παραδοσιακή Χορωδία το μήνα Ιούνιο προτείνει μια σειρά δράσεων με το γενικό τίτλο: «Ανοιχτές Πύλες», για να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι το χώρο της βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής. Κάθε Σάββατο στο χώρο του Ωδείου στις 8:00 μ.μ. θα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στις πρόβες της Χορωδίας. Παράλληλα θα διεξαχθούν ομιλίες και εκπαιδευτικές δράσεις για την επαφή και γνωριμία με την βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική.


0000000HV

Last modified onΣάββατο, 04 Ιουνίου 2016 22:50