ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Ν. Προποντίδας

Featured ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Ν. Προποντίδας

ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΔΗΜΟΥ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

Στο Δήμο Ν. Προποντίδας λειτουργούν τέσσερα (4) ΚΔΑΠ και δύο (2) ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Τα ΚΔΑΠ λειτουργούν εκτός σχολικού ωραρίου τις απογευματινές ώρες, αλλά και τις περιόδους, όπως διακοπές Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιρινούς μήνες λειτουργούν τις πρωινές ώρες.

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε:

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Ν. Μουδανιών - Κοινωφελούς Επιχείρησης

Διεύθυνση: Γ. Παπανδρέου, Ν. Μουδανιά

Τηλέφωνο: 2373065088

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Ν. Μουδανιών – Δήμου Ν. Προποντίδας

Διεύθυνση: 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών

Τηλέφωνο: 2373022748

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Ν. Τρίγλιας

Διεύθυνση: Δημοτικό Σχολείο Ν. Τρίγλιας

Τηλέφωνο: 2373051110

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Ν. Καλλικράτειας

Διεύθυνση: 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Καλλικράτειας

Τηλέφωνο: 2399023987

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ ΜΕΑ)

Σκοπός των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ είναι η δημιουργική απασχόληση νέων με αναπηρία, η κοινωνική τους ένταξη, η στήριξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ιδίων και των οικογενειών τους. Στο Κ.Δ.Α.Π.–ΜΕ.Α. εγγράφονται παιδιά / έφηβοι / άτομα με νοητική υστέρηση και κινητική αναπηρία. Οι εγγραφόμενοι προέρχονται κατά κύριο λόγο από την περιοχή του Δήμου Νέας Προποντίδας.

ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ν. Καλλικράτειας

Διεύθυνση: 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Καλλικράτειας

Τηλέφωνο: 2399047411, 2399021327

ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πορταριάς.

Διεύθυνση: Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς

Τηλέφωνο: 2373021903

Λίγα λόγια για τα ΚΔΑΠ

Τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών είναι παιδαγωγικοί χώροι δημιουργικής απασχόλησης και αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, που προσφέρουν ψυχαγωγία, χαρά και διασκέδαση και αφορούν παιδιά ηλικίας δημοτικού. Σκοπός είναι η παροχή παιδαγωγικών δραστηριοτήτων, προκειμένου να αξιοποιηθεί γόνιμα ο ελεύθερος χρόνος ενός παιδιού, αλλά και η παροχή βοήθειας στους γονείς, που εργάζονται ή που λόγω οικονομικών δυσκολιών αδυνατούν να προσφέρουν στα τέκνα τους εξωσχολικές δραστηριότητες.

Τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, δυναμώνουν τις ήδη υπάρχουσες φιλίες και αποκτούν καινούργιες, εξελίσσουν τα ταλέντα τους και τις δεξιότητες τους μέσα από τις δραστηριότητες και παιχνίδια. Ένα βασικό κομμάτι των ΚΔΑΠ αποτελεί η διαπαιδαγώγηση των παιδιών, που πραγματοποιείται μέσα από ομαδικά παιχνίδια γνώσεων, ανάγνωση ιστοριών διδακτικού χαρακτήρα που σχετίζονται με συναίσθημα, συμπεριφορά απέναντι στην οικογένεια και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Επίσης τα κινητικά παιχνίδια εξωτερικού χώρου και μουσικοκινητικά παιχνίδια παίζουν ιδιαίτερο ρόλο, καθώς τα παιδιά προβληματίζονται, συνεχώς αναζητούν λύσεις και μαθαίνουν να τηρούν κανόνες.

Οι ηλικίες των παιδιών που γίνονται δεκτά στο ΚΔΑΠ κυμαίνονται από 5 έως και 12 ετών. Επίσης, μπορούν να γίνουν δεκτά και παιδιά με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.