Έσβησε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Έσβησε η πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρωινές ώρες σε αγροτοδασική περιοχή, στην περιοχή περιοχή Πλατάνι, στη βορειοδυτική Χαλκιδική, στον δήμο Πολυγύρου.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος εκφράζει τις ευχαριστίες του στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Δήμου, της Περιφέρειας και τους εθελοντές για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν.

«Χρειάζεται προσοχή κι επαγρύπνηση απ όλους μας και για τις επόμενες μέρες, γιατί ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει», πρόσθεσε.

Σύλληψη ενός άντρα για εμπρησμό από αμέλεια

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολυγύρου ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, την Τρίτη σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Πλατάνια του δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Δωδεκάωρη απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση του νομού

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους στους δήμους Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, αποφάσισε για αύριο από τις οκτώ το πρωί και για τις επόμενες δώδεκα ώρες, η αντιπεριφερειάρχης του νομού, Αικατερίνη Ζωγράφου.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση αφορά:
-στη Χερσόνησο Κασσάνδρας : «Κορυφογραμμή» (από Κασσανδρινό μέχρι Αγία Παρασκευή), «Αράπης» και «Χαλκοβούνι» Τ.Κ. Παλιουρίου
-στη Χερσόνησο Σιθωνίας : Κορυφογραμμή Δραγουνδέλι από Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι και την Συκιά και
-στο Δήμο Αριστοτέλη : Κομίτσα μέχρι Ουρανούπολη - Τσάμια Στρατωνίκης - Φυσώκα - Σκοπευτήριο Στρατωνίου.

[ΑΠΕ-ΜΠΕ]