Μανιταρογιορτή Ταξιάρχη 2025 – 42 χρόνια Παράδοση και Γεύση στον Χολομώντα

Η Μανιταρογιορτή Ταξιάρχη, η παλαιότερη εκδήλωση αφιερωμένη στο μανιτάρι στην Ελλάδα, επιστρέφει για 42η χρονιά, το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2025, στην πλατεία του χωριού, με ώρα έναρξης 19:00.

Η γιορτή έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός στη Χαλκιδική, προσελκύοντας κάθε χρόνο περισσότερους από 1.000 επισκέπτες που ανηφορίζουν στον Χολομώντα για να απολαύσουν τοπικές γεύσεις, ζωντανή μουσική και αυθεντική φιλοξενία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- Ζωντανή μουσική με παραδοσιακή ορχήστρα και τη συμμετοχή του Συλλόγου Κρητών Χαλκιδικής “Ν. Καζαντζάκης”, που θα ταξιδέψει μουσικά το κοινό από τον Χολομώντα ως την Κρήτη.

- Ζωντανή παρασκευή μανιταρόπιτας με άνοιγμα φύλλου μπροστά στο κοινό, σε ένα μοναδικό δρώμενο που συνδυάζει γεύση και παράδοση.

- Δωρεάν γευσιγνωσία τοπικών λιχουδιών με μανιτάρια, φτιαγμένες με μεράκι από τους κατοίκους του χωριού.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου και πραγματοποιείται με τη συνεργασία όλων των φορέων και συλλόγων του Ταξιάρχη, σε ένα πνεύμα συλλογικότητας που αποτελεί σήμα κατατεθέν της τοπικής κοινωνίας.