Ξεκίνησε να "τρέχει" το φυσικό αέριο και στην Ελλάδα

Πάνω από 2 εκατομμύρια οχήματα κυκλοφορούν στους δρόμους της Ευρώπης με φυσικό αέριο που ανεφοδιάζονται σε 4500 πρατήρια. Αυτά σύμφωνα με τη Navigant Research πρόκειται μέχρι το 2026 να ξεπεράσουν τα 40.000, καλύπτοντας τις ανάγκες 40 εκατομμυρίων αυτοκινήτων.

Και ενώ στην Ευρώπη στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων της αυτοκίνησης βρίσκεται το φυσικό αέριο, στην Ελλάδα κάνει τα πρώτα της βήματα, καλύπτοντας βασικούς σταθμούς για να πραγματοποιήσει ένας οδηγός τη διαδρομή Αθήνα- Θεσσαλονίκη, αλλά και να κινηθεί άνετα στις δύο μεγαλουπόλεις.

Ηδη στην Αθήνα λειτουργούν επτά σταθμοί φυσικού αερίου. Στην Ανθούσα, το Κορωπί, τα Άνω Λιόσια, στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη, στη Ν. Φιλαδέλφεια και στην Κηφισιά, ενώ στα άμεσα σχέδιά της ΔΕΠΑ, η οποία προωθεί το φυσικό αέριο κίνησης μέσω των πρατηρίων Fisikon, εντάσσεται η ίδρυση νέων πρατηρίων στην Ηλιούπολη, στον Ασπρόπυργο, στον Άλιμο και στον Πειραιά. Στην Θεσσαλονίκη οι οδηγοί μπορούν να προμηθευτούν από δύο βενζινάδικα που βρίσκονται στην Πυλαία και την Ν. Μαγνησία, ενώ στην Εθνική Οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης, μπορούν να ανεφοδιαστούν στην Λάρισα, στον Βόλο και στην Λαμία. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]