«Ο Οδυσσέας κάλεσε σε συμπόσιο τους Κερκυραίους», σε μια εσπερίδα για τη διατροφή

Συμπόσιο με αρχαίες ελληνικές γεύσεις, εμπνευσμένες από τη διατροφή των Φαιάκων προσέφερε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, στο κοινό που παραβρέθηκε στην εσπερίδα, που πραγματοποιήθηκε στον Κήπο του Λαού στα Παλαιά Ανάκτορα. Την εσπερίδα πλαισίωσαν το Εργαστήριο Μελέτης του Αρχαίου Κόσμου του Ιόνιου Πανεπιστήμιου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου Αθηνών, όπου διακεκριμένοι καθηγητές αναφέρθηκαν στις διαχρονικές διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, πώς επηρεάζονται από τον πολιτισμό και πώς επηρεάζουν τα παιδιά. Τι έχει να προτείνει η Επιστήμη και ο Αθλητισμός και τι μας διδάσκει η Ιστορία.

Ελιές, αρνάκι, χοιρινό με μήλα, ανθότυρο με μέλι, λαχανοσαλάτα με γλυκόξινη σάλτσα, φρέσκα μικρά ψαράκια και οικολογικό κρασί ήταν κάποια από τα γαστρονομικά εδέσματα που γεύτηκαν οι παρευρισκόμενοι.

«Σκοπός της εσπερίδας ήταν να συνδυαστεί η γνώση που προκύπτει από την έρευνα στις ανθρωπιστικές σπουδές και ιδιαίτερα στην ιστορία και την κλασσική φιλολογία σχετικά με τη διατροφή στην αρχαιότητα ξεκινώντας από τον Όμηρο, περνώντας στην κλασσική περίοδο και βλέποντας μέσω του Ιπποκράτη ποιες ήταν οι αντιλήψεις σχετικά με την ιατρική και τη σωστή διατροφή» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Μελέτης Αρχαίου Κόσμου του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αθανάσιος Ευσταθίου. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]