Με τα εγκαίνια της 10ης παιδικής βιβλιοθήκης στα ακριτικά Κορέστεια ολοκληρώθηκε ένα ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων

Με τη δημιουργία συνολικά δέκα βιβλιοθηκών για παιδιά και νέους σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας ολοκληρώθηκε το "ταξίδι" χιλιάδων χιλιομέτρων, που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2014 η ομάδα εθελοντών "Δημοσιογράφοι σε Δράση" ("Journalists Acting"), με στόχο να δώσει στους μικρούς Ακρίτες πρόσβαση σε λειτουργικούς και όμορφους χώρους ανάγνωσης και μάθησης, πλήρως εξοπλισμένους. Η δέκατη βιβλιοθήκη εγκαινιάστηκε το Σαββατοκύριακο στον Νέο Οικισμό Κορεστείων στην Καστοριά, μέρος των γνωστών "κόκκινων χωριών" της δυτικής Μακεδονίας, και θα εξυπηρετεί γύρω στα 60 παιδιά της ευρύτερης περιοχής.

Οι δέκα βιβλιοθήκες του Δικτύου Journalists Αcting, μέλη του οποίου είναι και πολλοί δημοσιογράφοι του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημιουργήθηκαν σε άδειους χώρους με τη βοήθεια εταιρειών και φορέων, οι οποίοι όχι απλά τις εξόπλισαν με τα απαραίτητα (έπιπλα, βιβλία, υπολογιστές, εκπαιδευτικά παιχνίδια) αλλά και τις διακόσμησαν πλήρως (περισσότερες πληροφορίες για το όλο εγχείρημα είναι διαθέσιμες στο Facebook (https://www.facebook.com/Journalists-Acting-1442297329353242/?fref=ts), αλλά και στην ιστοσελίδα του Δικτύου (Journalistsacting.org).

Κατά την τελετή των εγκαινίων, χαιρετισμούς απηύθυναν οι βουλευτίνες Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου και Μαρία Αντωνίου, ο δήμαρχος Ανέστης Αγγελής, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Παναγιώτης Κώττας, ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γεώργιος Μασλάρης, η νηπιαγωγός Αλέκα Κοντοπούλου, που επί μήνες εργάστηκε επίσης εθελοντικά για να γίνει η βιβλιοθήκη πράξη, και εκμέρους των εθελοντών του Δικτύου Journalists Acting η δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Αλεξάνδρα Γούτα. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι του μεγάλου χορηγού των βιβλιοθηκών (της εταιρείας που επίπλωσε και διακόσμησε τον χώρο), Νατάσα Χριστοφή, Νίκος Υφαντίδης και Γιάννης Μακρής. Η δέκατη βιβλιοθήκη περιλαμβάνει περίπου 1500 βιβλία, δύο υπολογιστές και περίπου 30 εκπαιδευτικά παιχνίδια. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Last modified onΤρίτη, 12 Ιούλιος 2016 10:43