«Journey», «Pearl Jam», Τούπακ Σακούρ, «Electric Light Orchestra», «Yes» και Τζόαν Μπαέζ μπήκαν στο Rock & Roll Hall of Fame

  • Published in Style

Τα συγκροτήματα «Journey», οι «Pearl Jam», ο ράπερ Τούπακ Σακούρ, οι «Electric Light Orchestra», οι «Yes» και η Τζόαν Μπαέζ μπήκαν στο Rock & Roll Hall of Fame, στο «πάνθεον» των ροκ ηρώων.

Ειδικό βραβείο θα απονεμηθεί στον Νάιλ Ρότζερς, συνθέτη, μουσικό, παραγωγό, του οποίου η disco εποχής μπάντα Chic, απέτυχε και πάλι να περάσει, αν και ήταν υποψήφια για 11η φορά.

Οι Pearl Jam, το ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Σιατλ μετά το 1990, ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του κινήματος του grunge, έγινε γνωστό με τα τραγούδια «Alive», «Jeremy» και «Even Flow». Μετά τους Nirvana, είναι η δεύτερη μπάντα από την grunge ροκ σκηνή του Σιάτλ που εισέρχεται στο Rock & Roll Hall of Fame.

Η Τζόαν Μπαέζ, Αμερικανίδα τραγουδίστρια της φολκ, κυρίως, μουσικής, στιχουργός και πολιτική ακτιβίστρια είναι ιδιαίτερα γνωστή για την ενεργό συμμετοχή της στο αντιπολεμικό κίνημα. Ήταν ζευγάρι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’60 με τον Μπομπ Ντίλαν και τραγούδησαν ντουέτο πολλές δημιουργίες του. Η σχέση τους τελείωσε κάτι για το οποίο ο Ντίλαν ζήτησε αργότερα συγγνώμη.

Οι «Journey» συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους του κοινού για την ένταξη στο Rock And Roll Hall Of Fame.

Το Αμερικάνικο ροκ συγκρότημα σχηματίστηκε το 1973 στο Σαν Φρανσίσκο από πρώην μέλη των Santana. Μεγάλη τους επιτυχία είναι το τραγούδι «Don’t Stop Believin» του 1981, που αργότερα έγινε το υψηλότερο σε πωλήσεις τραγούδι στην ιστορία των iTunes (6.8 εκατ. πωλήσεις). Έγινε πολύ γνωστό όταν ακούστηκε στην τηλεοπτική σειρά «The Soprano’s».

Οι Yes είναι βρετανικό progressive rock συγκρότημα, το οποίο δημιουργήθηκε το 1968 και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Οι «Electric Light Orchestra» βρετανική μπάντα είχε επιρροές από τους Beatles και δημιούργησε σύγχρονα ροκ και ποπ τραγούδια με κλασσικές αποχρώσεις.

Ο ράπερ Σακούρ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο Λας Βέγκας το 1996. Η δολοφονία του έχει γεννήσει θεωρίες συνομωσίας, αλλά παραμένει ανεξιχνίαστη.

Για να είναι έγκυρη μία υποψηφιότητα θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί 25 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ του καλλιτέχνη ή του συγκροτήματος και φέτος ήταν η πρώτη έγκυρη χρονιά τόσο για τους Pearl Jam όσο και για τον Tupac.

Τις αποφάσεις παίρνουν κάθε χρόνο τα 900 μέλη του Rock and Roll Hall of Fame, ενώ ψηφίζει και ο κόσμος, μόνο που το αποτέλεσμα ισοδυναμεί με μία ψήφο στις 900.

Η τελετή εισόδου θα λάβει χώρα στις 7 Απριλίου στο Barclays Center, στο Μπρούκλιν.[ΑΠΕ-ΜΠΕ]