Ο "καθηγητής" Μελ Γκίμπσον και ο "τρελλός" Σον Πεν

  • Published in Style

Ο Μελ Γκίμπσον και ο Σον Πεν πρόκειται να συμπρωταγωνιστήσουν στη νέα ταινία «Ο Καθηγητής και ο Τρελός», που θα αναφέρεται στα πραγματικά γεγονότα της ζωής του καθηγητή που ξεκίνησε τη δημιουργία του λεξικού Oxford English Dictionary.

0000000HVNEWS

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο Γκίπσον απέκτησε τα δικαιώματα του μπεστ σέλερ «The Surgeon of Crowthorne: A Tale of Murder, Madness and the Love of Words», που έγραψε ο Σάιμον Γουίντσεστερ και θα υποδυθεί τον καθηγητή Τζέιμς Μάρεϊ, ο οποίος ξεκίνησε την σύναξη του λεξικού το 1857.
Ο Πεν βρίσκεται σε συζητήσεις για να παίξει το ρόλο του συνταξιούχου στρατιωτικού χειρουργού Γουίλιαμ Τσέστερ Μάινορ, που βοήθησε στη συγγραφή του λεξικού και κατάληξε σε άσυλο για παράφρονες εγκληματίες.

Τα δικαιώματα ο Γκίπσον τα απέκτησε το 1998 και η ταινία ήταν να ξεκινήσει να γυρίζεται το 2012 κάτι το οποίο δεν έγινε. Τώρα ο διάσημος ηθοποιός, που αρχικά είχε σκεφτεί να είναι και ο σκηνοθέτης της ταινίας, ανέθεσε την σκηνοθεσία στον Φαρχάντ Σαφίνια, που έγραψε το σενάριο της ταινίας Apocalypto.
Φέτος θα βγουν δύο νέες ταινίες του Μελ Γκίπσον. Στην πρώτη με τίτλο Blood Father, ο 60χρονος ηθοποιός θα πρωταγωνιστεί, ενώ στη δεύτερη με τίτλο Hacksaw Ridge, έχει το ρόλο του σκηνοθέτη.

Επιπλέον τον Ιούνιο ανακοινώθηκε ότι ο βραβευμένος με Όσκαρ Γκίπσον έχει ξεκινήσει να δουλεύει τη συνέχεια της ταινίας «Το Πάθος του Χριστού», που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις όταν βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2004. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]0000000HV
Last modified onΠαρασκευή, 05 Αύγουστος 2016 00:09