Κυπελλούχος Χαλκιδικής ο ΠΟ Τρίγλιας (VIDEO)

Featured Κυπελλούχος Χαλκιδικής ο ΠΟ Τρίγλιας (VIDEO) Photos: Halkidiki Voice / Metron Design Studio

SOTHRHS Γράφει: Σωτήρης Θωμαδάκης - Ρεπορτάζ: Halkidiki Voice / MDS

Ο Π.Ο. Τρίγλιας ήταν ο μεγάλος νικητής του 41ου Τελικού Κυπέλλου Χαλκιδικής, αφού επικράτησε με 0-1 της τυπικά γηπεδούχου Ολύνθου, στο Δημοτικό Στάδιο Κασσανδρείας.

HVGIF NEA

Αυτή ήταν η όγδοη κατάκτηση σε σύνολο δώδεκα συμμετοχών για την ομάδα της Τρίγλιας, που παραμένει πολυνίκης του θεσμού, με διαφορά πλέον τριών κατακτήσεων από Π.Ο. Νέας Καλλικράτειας, Νίκη Πολυγύρου και Ανθεμούντα Γαλάτιστας. Από την άλλη η Όλυνθος,, παρ' ότι στάθηκε σαν ίσος προς ίσον, παρά την διαφορά κατηγορίας που χώριζε τις δύο φιναλίστ, έμεινε με την ικανοποίηση της παρθενικής της συμμετοχής σε τελικό. Επιπλέον η ομάδα του Χρήστου Νεοφώτιστου μόνο κέρδη έχει ήδη αποκομίσει από την φετινή εκπληκτική της πορεία στο Κύπελλο και ας μην ξεχνάμε ότι πρωτοπορεί στο Νότιο Όμιλο της Β' Κατηγορίας, καταγράφοντας μια απόλυτα σταθερή πορεία.

Να προσθέσουμε, ότι η απόφαση του Δ.Σ της ΕΠΣΧ για την διεξαγωγή του τελικού ημέρα Κυριακή μόνο θετικά αποτελέσματα είχε, με κυριότερο φυσικά την αθρόα προσέλευση πλήθους κόσμου, που ξεπέρασε κυριολεκτικά κάθε προσδοκία. Τόσο οι φίλοι της Ολύνθου, όσο και αυτοί της Τρίγλιας δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα, χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο, ενώ παρούσα ήταν όλη η ''ποδοσφαιρική'' Χαλκιδική, αλλά και πολλοί εκπρόσωποι φορέων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του νομού.

0000000eGUIDE1

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, έγινε ένα μέτριο παιχνίδι, με κυρίαρχο στοιχείο την δύναμη και ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ήταν ένας τελικός που φάνηκε ότι θα κριθεί στο γκολ, με την Τρίγλια να το πετυχαίνει στο 63', ενώ κατάφερε με σχετική ευκολία να το διαφυλάξει μέχρι το τέλος. Σίγουρα η ομάδα του Γιώργου Κεφαλά έχει πραγματοποιήσει πολύ καλύτερες εμφανίσεις μέχρι τώρα, σε σχέση με αυτήν του τελικού. Είχε όμως να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Κομνηνάκη, Πίνε και Τόλα, αλλά κυρίως το συγκροτημένο σύνολο της Ολύνθου. Οι παίκτες του Χρήστου Νεοφώτιστου έδωσαν ό,τι μπορούσαν, ενώ στερήθηκαν σχετικά νωρίς τις υπηρεσίες του έμπειρου Νίκου Χατζηστεργίου, που αποχώρησε λόγω τραυματισμού στο 39'.

000001084

- Στο 3' σε εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Κεφαλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από τη συμβολή των δοκών του Ν.Πανισκάκη.
- Στο 10' ο Σκέμπι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής του Καραβελίδη, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.
- Στο 18', μετά από ωραία βαθιά μπαλιά του Χριστάρα, ο Ταρασίδης ''τσίμπησε'' την μπάλα προ του Ν.Πανισκάκη που πραγματοποίησε έξοδο και ενώ φάνηκε να την ελέγχει ο Καραγκιοζίδης, έκανε το λάθος, με τον Δόμπρογλου να επιχειρεί να παραβιάσει την εστία της Ολύνθου και τον Σάγγο να παραχωρεί σωτήρια το κόρνερ.
- Στο 30' ο Καραβελίδης πραγματοποίησε εκπληκτική επέμβαση, εκτινασσόμενος στο οριζόντιό του δοκάρι, μετά από γυριστό του Ψευτογιώργου από το ύψος της μικρής περιοχής.

000001085

Στο 63', μετά από πλάγιο του Αθανασιάδη από δεξιά και προσωρινή απομάκρυνση των αμυντικών της Ολύνθου, η μπάλα κατέληξε στον ευρισκόμενο λίγο εκτός περιοχής του Πανισκάκη, Πεχλιβανίδη, ο οποίος με πανέμορφο δυνατό αριστερό σουτ την έστειλε στην δεξιά πλευρά της εστίας του γκολκήπερ της Ολύνθου, σημειώνοντας το τέρμα που έκρινε τον μεγάλο τελικό.
- Στο 78', μετά από εκτέλεση κόρνερ του Παρμαξίδη από δεξιά, ο Μπέσσας πήδηξε πιο ψηλά απ'όλους, αλλά η κοντινή κεφαλιά του στο δεύτερο δοκάρι πέρασε λίγο άουτ.
- Τέλος στο 89', μετά από γύρισμα του Γράδου από αριστερά, το κοντινό πλασέ του Χριστάρα και ενώ η πορεία της μπάλας αλλοιώθηκε από την παρέμβαση του Κουρουτσαλάκη, αυτή πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι του Ν.Πανισκάκη.

Κορυφαίος από την Τρίγλια ανακυρησσόμενος και ως MVP του τελικού, μετά από ψηφοφορία των Μ.Μ.Ε που παρευρέθησαν, ήταν ο σκόρερ Πεχλιβανίδης. Τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Αθανασιάδης, Φιλιππίδης, Ταρασίδης και Χριστάρας, ενώ πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του πολύπειρου Τριαντάφυλλου Παρμαξίδη, από το 56' που πέρασε στο παιχνίδι. Από την Όλυνθο κορυφαίος ο Ψευτογιώργος, πολύ καλοί επίσης και οι Σάγγος, Καράι, Κουρουτσαλάκης, Πέπα, Μ.Πανισκάκης και Σκέμπι.

Πολύ καλός ο διαιτητής Σερέτης και οι βοηθοί Μαυροπούλου και Κεχαγιάς. Τέταρτος διαιτητής του τελικού ο Κλάψας.

ΟΛΥΝΘΟΣ ΟΛΥΝΘΟΥ (Χρήστος Νεοφώτιστος): Ν.Πανισκάκης, Σάγγος, Καράι, Ψευτογιώργος, Καραγκιοζίδης, Αναστασιάδης (70' Λιόλιος), Χατζηστεργίου Ν(39' λ.τρ Νάσης), Κουρουτσαλάκης Στ, Σκέμπι, Πέπα, Μ.Πανισκάκης.
Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ (Γιώργος Κεφαλάς): Καραβελίδης, Αθανασιάδης, Φιλιππίδης, Μπέσσας, Μιλκούδης, Πεχλιβανίδης, Δόμπρογλου (95' Γράδος), Σαρβανίδης, Ταρασίδης, Κεφαλάς (56' Παρμαξίδης), Χριστάρας.

- Δείτε στο video που ακολουθεί το γκολ και highlights του αγώνα. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε ένα slideshow και τις απονομές κυπέλλων και μεταλλίων σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μας.



0000000HV

Media

Camera-Photos-Editing: Halkidiki Voice / Metron Design Studio
Last modified onΔευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 22:04