Όχι στην αθλητική βία από τον κόσμο του αθλητισμού

Σε μια εκδήλωση σημαντικής εμβέλειας και σπουδαιότητας, με την παρουσία αθλητών της Βορείου Ελλάδος και Λειτουργών της Δικαιοσύνης, επισημάνθηκε η ανάγκη ενός βροντώδους ΟΧΙ στην Αθλητική Βία” και μιάς συσπείρωσης στην επιβεβλημένη "γιορτή" του FAIRPLAY.

Χατζηπαναγής, Μπάνε Πρέλεβιτς, Γιώργος Κούδας, Ντίνος Κούης, Αλέξανδρος Νικολαίδης, Τασούλα Κελεσίδου, Ανδρέας Κατσαρός ήταν κάποια από τα ονόματα του ποδοσφαίρου και της αθλητικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση κατά της Αθλητικής Βίας που διοργάνωσαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και τα Παιδικά Χωριά SOS Πλαγιαρίου, με την αφορμή ενός παραμυθιού που δημιούργησαν παιδιά δημοτικών σχολείων τον περασμένο χειμώνα. Το Παραμύθι που έχει τον τίτλο "FAIR(y)PLAY o Nεραϊδοακρίδος” έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της UNESCO και αποτελεί μία αξιέπαινη προσπάθεια μαθητών δημοτικού κατά της Αθλητικής Βίας. Διατίθεται και τα έσοδά του ενισχύουν τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και την Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών. Την εκδήλωση θα προλόγισε η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν οι επώνυμοι αθλητές που φωτογραφήθηκαν με τους πολλούς νεαρούς μαθητές που αποτέλεσαν την πλειοψηφία του ακροατηρίου.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Γιάννης Παναγόπουλος είπε μεταξύ άλλων: "Δυστυχώς σήμερα μεγάλο μέρος των παραγόντων του ελληνικού αθλητισμού, χρησιμοποιεί τον αθλητισμό σαν πόρο εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων με την τοξική συμπεριφορά τους. Η σημερινή εκδήλωση είναι η απαρχή δράσεων για την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών του αθλητισμού, την πάταξη της βίας στους αθλητικούς χώρους, την τροποποίηση των κανονισμών εκεί όπου επιβάλλεται. Τα παιδιά που συνέγραψαν το αισιόδοξο αυτό βιβλίο, δίδαξαν στους μεγαλύτερους ώστε να γίνει πράξη η επιθυμία όλων με την επιστροφή της οικογένειας στα γήπεδα. Λέμε λοιπόν όλοι ένα μεγάλο "Οχι στην Αθλητική βία".[ΑΠΕ-ΜΠΕ]